Započele prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu!

Započele prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu!
VARAŽDIN, 16.1.2020. Započinju prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020. godine!
 

Dragi mladi,

Susret hrvatske katoličke mladeži održava se 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Jedanaesti put okupit ćemo se na nacionalnom susretu, ovoga puta u našem glavnom gradu, pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

U subotu, 9. svibnja, u prijepodnevnim satima svi mladi sudjelovat će na katehezama koje će se održavati u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u centru Zagreba. Navečer se program nastavlja u župama u kojima ćete biti smješteni. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prijave za Susret počinju danas, 17. siječnja i prikupljat će se do nedjelje, 1. ožujka 2020. godine. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. Prijavljujete se svojim župnicima, župnim vikarima, župnim animatorila ili pak direktno dekanatskim animatorima (popis dekanatskih animatora i njihovih kontakata nalazi se na dnu ovog članka).

Evo i najvažnijih informacija:
  • dob sudionika – od krizmaničke dobi do 31. godine
  • mladi iz župe prijavljuju se župnicima, župnim vikarima, župnim animatorila ili pak direktno dekanatskim animatorima (popis dekanatskih animatora i njihovih kontakata nalazi se na dnu ovog članka)
  • sudionici moraju obavezno prisustvovati na pripremnim (dekanatskim) katehezama
  • podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa iz koje dolazite. Prigodnu prijavnu tablicu možete preuzeti ovdje.
  • troškovi: kotizacija je 30kn + troškovi autobusnog prijevoza
  • budući da je prvi dan SHKM-a 9. svibnja, a velik broj škola zbog učiteljskog štrajka nadoknađuje neodržane sate, Ured će, po potrebi, svakom sudioniku osigurati ispričnicu
Dekanatski animatori:
Budite ustrajni u molitvi i redoviti na katehezama i - uvježbajte himnu Što god kažete, učinit. Notni zapis himne možete preuzeti ovdje.
Vidimo se na katehezama! :-)
 
vlč. Tihomir Kosec,
predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije