Susret i bdijenje mladih s Papom u Zagrebu

Susret i bdijenje mladih s Papom u Zagrebu

Proteklog vikenda, od 4. do 5. lipnja 2011. našu je domovinu pohodio papa Benedikt XVI.

Papa je po prvi puta posjetio Hrvatsku povodom prvog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji je obilježen u nedjelju 5. lipnja 2011. svečanom Svetom misom na zagrebačkom hipodromu koju je za 400.000 vjernika predslavio Sveti Otac, uz kocelebraciju hrvatskih biskupa i više od 1.100 svećenika.

Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji prethodilo je bdijenje mladih s Papom na Trgu bana Jelačića koje se održalo u subotu 4. lipnja 2011. Na tom se bdijenju okupilo više od 30.000 mladih vjernika iz cijele domovine i dijaspore, od kojih je oko 1.300 bilo iz naše biskupije, a prisustvovalo je, prema procjenama, ukupno pedesetak tisuća vjernika. Pjevanje je predvodio Nadbiskupijski zbor mladih koji je za tu prigodu okupio mlade vjernike iz cijele domovine koji su mjesecima marljivo vježbali i pripremali se kako bi posjet Svetog Oca i bdijenje s mladima učinili što svečanijim. U radu Nadbiskupijskog zbora sudjelovali su i mladi iz naše biskupije, članovi Zbora mladih Varaždinske biskupije.

Mladi su se na trgu počeli okupljati već u ranim popodnevnim satima kako bi se uz pjesmu, ples i brojna svjedočanstva vjere pripremili za doček Svetog Oca s kojim su proveli sat i pol u molitvi, pjesmi i klanjanju pred Presvetim. Kiša koja je satima padala nije uspjela obrisati osmjehe s lica mladih niti umanjiti radost što su okupljeni zajedno u Kristu sa Svetim Ocem. Papa je mladima poručio neka se pouzdaju u Isusa koji ih nikada neće razočarati. Detalje o Papinom apostolskom pohodu našoj domovini i porukama mladima na bdijenju možete pročitati na stranici Informativne katoličke agencije.

Papinu poruku mladima možete pročitati ovdje.

Ovim izvještajem i fotografijama koje slijede pokušali smo vam prenijeti barem dijelić radosti koju smo doživjeli u ovih dva dana, pozdravljajući Svetog Oca i slaveći Svetu misu zajedno s vjernicima iz cijele domovine i šire. Sretni smo i zahvalni Gospodinu što smo bili dio ovog slavlja i što smo imali čast susresti „Petra naših dana".