SHKM Šibenik 2004.

Susret hrvatske katoličke mladeži  Šibenik, 24. i 25. travnja 2004.

"Zaveslaj na pučinu"

 

Na Susretu hrvatske katolicke mladeži u Šibeniku 24. i 25. travnja sudjelovalo je i oko 650 mladih iz Varaždinske biskupije. Na Nacionalni susret mladi su se uputili sa 12 autobusa u subotu 24. travnja ujutro, a u 14 sati stigli su u Šibenik, gdje su se u gradskoj luci pridružili tisucama mladih iz svih krajeva Hrvatske i sudjelovali u programu susreta pod geslom "Zaveslaj na pucinu", koji je svoj vrhunac imao u svecanom euharistijskom slavlju koje je u zajedništvu s više biskupa predvodio kardinal Josip Bozanic. Iduceg dana, u nedjelju 25. travnja, mladi su sudjelovali u misnim slavljima i programu koji se odvijao po župama Šibenske biskupije gdje su bili smješteni.

Na susretu u Šibeniku sudjelovao je i varaždinski biskup mons. Marko Culej, koji je u subotu 24. travnja, dan uoci svog imendana na blagdan sv. Marka ev., obilježio i 40. obljetnicu svecenickog redenja.

Inace, koordinaciju organizacije na razini Varaždinske biskupije preuzelo je biskupijsko Povjerenstvo za pastoral mladih pod vodstvom vlc. Damjana Korena, a mlade su po župama, osim župnika, na susret pozivali i animatori zajednica mladih, koji su prošli višemjesecni seminar formacije "Mladi za mlade". Po drugi put nakon nedavnog IV. planinarskog križnog puta mladih, animatorima je bila povjerena realizacija prijava po župama odnosno dekanatima.