Primopredaja Susreta Hrvatske katoličke mladeži Varaždin 2008. - Zadar 2010. i predstavljanje nove Web stranice Ureda za pastoral mladih

Primopredaja Susreta Hrvatske katoličke mladeži Varaždin 2008. - Zadar 2010. i predstavljanje nove Web stranice Ureda za pastoral mladih

logoshkm2008_thumbU prostorima biskupskog Ordinarijata u Varaždinu, 26. travnja 2010. u 9,30 sati održan je susret varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka s povjerenicima za pastoral mladih po dekanatima te članovima Središnjeg odbora u pripremanju SHKM u Varaždinu 2008.

Vlč. Koren, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, u pozdravnim riječima zahvalio je biskupu na pozivu na ovaj susret i podsjetio kako se u vremenu priprema za  Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu naglašavalo da Susret ne traje samo dva dana, nego dvije godine. Drugim riječima htjelo se mladima reći da poruke upućene mladima na svakom SHKM-u ne ostanu samo za taj dan ili dva, već da mladi od njih žive do sljedećeg SHKM, tj. slijedeće dvije godine.
Budući da do SHKM u Zadarskoj nadbiskupiji preostaje samo 10 dana, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i službeno je zatvorio vrijeme domaćinstva te tako prepušta Zadarskoj nadbiskupiji da njihove poruke mladima preuzmu svoje mjesto u pastoralnim događanjima u Hrvatskoj naredne dvije godine. Biskup je članovima Središnjeg odbora dao biskupijska odlikovanja za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži koji je bio u Varaždinu točno na današnji dan, 26.04.2008. godine. Članovi odbora su: s. Anđelka Šunjić, s. Danijela Anić, Zrinka Balić, Silvio Benč, Branko Pagadur, Vladimir Cesar i vlč. Damjan Koren. Uz riječi zahvale na trudu oko organiziranja SHKM 2008. godine, biskup im je zaželio da i dalje surađuju s Uredom za mlade u njegovim projektima, da iskorištavaju i dalje svoje talente i znanja te da se pouzdaju u pomoć i vodstvo onoga koji najviše zna, a to je Bog.

Kao još jedan znak koji će pratiti zatvaranje domaćinstva SHKM 2008. je predstavljanje nove Web stranice mladih Varaždinske biskupije na adresi www.mladi-vz.com. Predstojnik Ureda, vlč. Koren, zahvalio je mladima na angažmanu oko izrade stranice i naglasio da "njezin cilj nije da se netko hvali i pokazuje pred drugima kako puno radi ili kako ima puno projekata, već da se svatko tko klikom miša posjeti sadržaje stranice može okoristiti idejama i projektima koje je već netko drugi realizirao i nakon toga pokušati isto ili slično sa svojim mladima na župi."

Nakon toga biskup Mrzljak predao je novim i starim dekanatskim povjerenicima pismena imenovanja gdje ističe njihovu ulogu u pastoralu mladih:
- brinu za koordinaciju i povezivanje aktivnosti zajednica mladih u župama dekanata
- koordiniranje i pomaganje u organiziranju godišnjih okupljanja mladih na razini biskupije  u suradnji u Uredom za mlade iz biskupije
- brigu za što bolju suradnju animatora mladih iz župa i njihovu povezanost sa župnicima i vjeroučiteljima s osobitim naglaskom na suradnju u izradi nove Web stranice.

Vlč. Koren iznio je izvješće o završenoj temeljnoj formaciji animatora mladih u projektu "Mladi za mlade" kojeg su u nedjelju 24.04.2010. priveli kraju četrdeset i osmero mladih iz biskupije.

Skup je završio podjeljivanjem informacija o odlasku u Zadar i detaljima koje će dekanatski povjerenici prenijeti voditeljima autobusa.