Početkom studenog započinju prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži - Vukovar 2017.!

Početkom studenog započinju prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži - Vukovar 2017.!
VARAŽDIN, 25.10.2016. Početkom studenog započinju prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati u Vukovaru 29. i 30. travnja 2017. godine!

Nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru održati će se pod geslom "Krist, naša nada" (1 Tim 1,1). Novost ovog susreta je da će središnje euharistijsko slavlje biti u nedjelju, 30. travnja 2017. s početkom u 11.00 sati. Priprema za sv. misu započinje istoga dana u 9.00 sati, molitvom na Memorijalnom groblju te hodočasnićkom povorkom do mjesta centralnog misnog slavlja. Subota je predviđena za susrete u župama i cijeli niz glazbenih i društveno-kulturnih događanja u svim većim gradovima Đakovačko-osječke nadbiskupije. 

Važno je da svi sudionici prođu katehetsku pripravu kroz 12 kateheza, kako bi bili spremni za sam susret. Što se tiče katehetskih priručnika za animatore, oni se nalaze u Uredu za pastoral mladih i sukladno dogovoru će se i preuzeti. Dodatne materijale (opis gesla i logotipa te himnu susreta) možete preuzeti sa službene stranice SHKM-a: www.shkm2017.com ili na Facebook stranici Susret hrvatske katoličke mladeži Vukovar 2017.

PRIJAVE:
Sustav prijava je isti kao što je bio i na SHKM-u u Dubrovniku 2014. godine. Dakle, prijaviti se morate svojim župnicima ili animatorima – kako je u župi rečeno, a oni će Vaše prijave proslijediti Uredu za Pastoral mladih Varaždinske biskupije. Studenti na području naše biskupije mogu se prijaviti i pohađati kateheze u Zajednici mladih varaždinske katedrale, prijavom kod njenog duhovnika i povjerenika za mlade naše biskupije, vlč. Tihomira Koseca (e-mail: tkosecETyahoo.com). Dobna granica sudionika je od 15. do 31. godine života. Detaljnije informacije oko sustava prijava početkom studenog!

Cijena kotizacije i dalje iznosi 30 kuna za sve sudionike.

Prijave završavaju 20. veljače 2017. godine jer nakon tog datuma, više se nećete moći prijaviti za SHKM Vukovar 2017.

Budite ustrajni u molitvi i redoviti na katehezama i - uvježbajte himnu Krist - naša nada.
Vidimo se na katehezama! :-)
vlč. Tihomir Kosec,
 predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije