Župni križni put u Martijancu

Župni križni put u Martijancu

dscn0269U subotu, 12. travnja, u župi Martijanec održan je župni križni put za djecu i mlade te sve koji su se željeli pridružiti.

Križni put započeo je uvodnom molitvom i prvom postajom u Vrbanovcu koju je vodio župnik vlč.Ivan Košutić  te se nastavio svim selima župe. Postaje su bile kapele, pilovi i raspela župe Martijanec. To je bio već deveti župni križni put, a održava se po uzoru na  biskupijski križni put mladih.

U jednodnevnom hodu i 25-kilometarskom putu, sudionici su razmišljali o Isusovom križnom putu i muci koju je On podnio za naše spasenje i tako se, i na ovaj način,  pripremili za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Križnom se putu odazvalo osamdesetak župljana najrazličitijih dobi: od trećega razreda osnovne škole, do umirovljenika.

Uz pjesmu i molitvu, vrijeme je brzo prošlo, te je malo tko mislio na bolove i žuljeve. Svojom žrtvom, sudionici su pokazali da se ne boje žrtve i napora te da su spremni pomoći drugome, iako je hod težak i naporan. Križni je put završio svetom misom u župnoj crkvi u Martijancu, koju je predvodio vlč.Ivan Košutić, a tamo je i izmoljena posljednja, 14. postaja križnog puta. Radujemo se susretu i druge godine, kada očekujemo još veći broj djece i mladih.

 

                                                                                                                       Župa sv.Martina biskupa, Martijanec

 

 

 

                                                                                                                      Fotografije: Bruno Herceg