Rezultati natječaja "Križni put mladih 2014."

Rezultati natječaja "Križni put mladih 2014."kp_mladiSaznajte dobitnike nagradnog natječaja "Križni put mladih 2014." 

Nagradni natječaj nije bio kreiran radi nagrada (iako ih je bilo jako zabavno smišljati i drago nam je nagraditi pojedince koji imaju dobar „staž“ na KP), već radi Gospodina i tebe. Postoji tekst u kojem znanstvenik objašnjava realno Gospodinovu muku i opisuje kako je došlo do krvavoga znojenja, u kakvom je stanju bila ljudska koža nakon bičevanja i kakvu je agoniju proživljavao Čovjek viseći na križu. Jesi li ikad razmišljao ili razmišljala tome? Bi li poslušao ili poslušala svog oca i napravio ili napravila ono što je Isus napravio za tebe? Ne radi se tu o posuđivanju kemijske u školi ili poštivanju starijih u tramvaju. Tu se radi o davanju života za nas, tebe i mene, i to na najteži mogući način – uz iskustvo ljudske zloće, brutalnosti i mučenja. A nekima od nas se teško nasmijati drugome ili pokloniti vrijeme potrebnome, biti poslušan roditeljima ili otići u crkvu nedjeljom.

Dakle, cilj je bio potaknuti mlade da razmatraju o križnom putu (Isusovom i svojem), ali i prisjetiti se kako je dvodnevni hod utjecao na pojedinca, što je doživio, je li se promijenio, je li pomogao drugome. Isto tako, željeli smo potaknuti čitanje Biblije, a prispodobe su itekako i uvijek aktualne i poučne.

Koji su bili kriteriji? Žiriju je bilo važno da osoba opiše vlastito iskustvo i poveže tekst s jednom od prispodoba. Teško je bilo odrediti poredak jer su svi radovi itekako vrijedni i dobri, no Dubravka Červek, Ivana Čurila, Marta Kranjčec i Jelena Brcković su, uz odobrenje našeg povjerenika, vlč. Tihomira Koseca, odlučile sljedeće:

  1. mjesto – Nikolina Tomašić
  2. mjesto – Dominik Cestar
  3. mjesto – Ivan Pokec.

Čestitamo sretnim dobitnicima i zahvaljujemo im na trudu - javite se u Cvetlinu jednoj od članica žirija (najbolje Marti Kranjčec Smile). Njihove tekstove možete pročitati ovdje.

Nagrade ćete dobiti na samom Križnom putu. Vidimo se! +