Nagradni natječaj za Križni put 2014. godine

Nagradni natječaj za Križni put 2014. godine

kp_mladiObjavljujemo detalje nagradnog natječaja "Križni put mladih 2014.".

Cilj ovog natječaja je postići bolju suradnju s vama - mladima, dati priliku da svjedočite Gospodina i pritom (možda) potaknete neodlučne da se priključe i odluče na križni put ili kakav drugi susret u Varaždinskoj biskupiji i šire.

 

Nagradni natječaj „Križni put mladih 2014.“

 1. nagrada: Čitanje prvog čitanja na Svetoj misi sa biskupom u nedjelju, čitanje 3. postaje KP-a, povlašteni ulazak u dvoranu (prvi!) i smještaj na spavanje Cool, molitva svagdašnjeg predanja, pjesmarica KP-a + majica kratkih rukava
 2. nagrada: Čitanje prvog čitanja na Svetoj misi u subotu, čitanje 6. postaje KP-a, prvi dobiva večeru u subotu+„bon za repete večere“ Wink, molitva svagdašnjeg predanja, pjesmarica KP-a + majica kratkih rukava.
 3. nagrada: Nošenje križa od crkve do prve postaje 2. dana KP-a, čitanje 9. postaje KP-a, molitva svagdašnjeg predanja, pjesmarica KP-a + majica kratkih rukava.

Kriteriji:

 • Na natječaju mogu sudjelovati svi koji su barem jednom sudjelovali na Križnom putu mladih Varaždinske biskupije, a sudjelovat će i ove, 2014. godine
 • Valja opisati svjedočanstvo / događaj /doživljaj nekog događaja s prethodnih križnih puteva
 • Povezati vlastito svjedočanstvo/događaj/doživljaj nekog događaja s nekom od Isusovih prispodoba ( npr. Koliko ti KP pomaže da budeš dobro sjeme? Koliko te Isusova prispodoba potiče da budeš milosrdni Samarijanac? Je li ti KP pomogao da se vratiš svome Ocu? Pomoć odnosno popis prispodoba možete naći i na linku
 • Tekst mora sadržavati minimalno 200 riječi
 • Radove slati na mail:  pastoral.mladihvz@gmail.com, s naznakom „za Križni put“
 • Rok za slanje radova je srijeda, 2. travnja 2014. godine u ponoć
 • Nagrađeni će biti tematski najkvalitetniji radovi
 • Rezultati će biti objavljeni u petak, 4. travnja 2014. godine do 14 sati, na službenoj web stranici: www.mladi-vz.com
 • Ukoliko su nagrađeni „tremaši“ i nebi čitali ili nosili križ, mogu pokloniti nagrade vlastitoj župi ili dekanatu

Radove će ocijeniti „žiri“ kojeg čine: Dubravka Červek, vjeroučiteljica  te Marta Kranjčec, Ivana Čurila i Jelena Brcković, suradnice u Uredu za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Članice žirija su višegodišnje sudionice odnosno organizatorice križnih puteva mladih u Varaždinskoj biskupiji.

Osim tri nagrađena teksta, svi ostali pristigli radovi bit će objavljeni na službenoj web stranici www.mladi-vz.com.

Predaja nagrada i javno čitanje dobitnika bit će u subotu, 5. travnja 2014. godine na Križnom putu mladih Varaždinske biskupije.

 

Veselimo se vašim radovima!