Mladi upoznali zajednicu franjevaca kapucina

Mladi upoznali zajednicu franjevaca kapucinaPapa Franjo proglašavajući Godinu posvećenog života, poručio je svim vjernicima laicima: Živite ovu Godinu posvećenog života kao milost koja vas može učiniti svjesnijima primljenogdara…tako da upoznate  iskustva drugih karizmatskih obitelji, te  se tako uzajamno obogaćujete i podupirete.

Mladi donjovaraždinskog dekanata 21. veljače u subotu, okupili su se u kapucinskom samostanu u Varaždinu kako  bi  upoznali  jednu  od  „karizmatskih  obitelji“, redovničkih zajednica na području našeg dekanata. Susret je započeo u 17 sati meditacijom sv. Franje Asiškog i himnom „Hvala redovnika“ koju je izveo zbor mladih “Via“. Oni su također animirali pjevanje tijekom susreta i svete mise. Povjerenik  za  mlade Donjovaraždinskog  dekanata, vlč.  Siniša  Blatarić,  pozdravio  je  sve nazočne, a među sudionicima su bili i gosti župe Presvetog Trojstva iz Reke kraj Koprivnice. Gvardijan fra Željko  imao  je  na  temu  „Mladi  karizmatici“  kratko  izlaganje  na  temelju novozavjetnog teksta 1 Kor 12, 4-11.27-30.

Nakon  izlaganja  predstavio  je  redovničku  zajednicu  franjevca  kapucina,  što  je  mnoge zainteresiralo da postave pitanja. Atmosferu je dodatno zagrijala radionica na temu „Tko sam ja?“ na kojoj su sudionici trebali otkriti svoje karizme, sposobnosti i nesposobnosti. Susret je završen euharistijskim slavljem u crkvi sv. Vida te na kraju, po starokršćanskom običaju, svi preostali sudionici okupili su se na agape. Naš hod upoznavanja redovničkih zajednica u gradu Varaždinu nastavlja se tijekom idućih mjeseci. Zahvaljujem se svim sudionicima i pozivam da na idućem susretu se odazovu i drugi mladi iz preostalih župa Donjovaraždinskog deknata.

Mir i Božji blagoslov!
 

Vlč. Siniša Blatarić