Križni put mladih 2015.

 Križni put mladih 2015.S radošću vas obavještavamo da s ovom subotom, 21. veljače, kreću službene prijave za jubilarni 15. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 21. i 22. ožujka 2015. godine!

Ove godine hodočastit ćemo župama Gornjovaraždinskog i Donjovaraždinskog dekanata pod geslom „Silom Slave Njegove“ (Kol 1,11). Svoj put započet ćemo na području župe od župne crkve sv. Marije Magdalene u Ivancu i kretati se obroncima i nizinama Gornjovaraždinskog dekanata, te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini našeg Hrvatskog zagorja. Noćenje nas očekuje u župi sv. Vida mč. u Vidovcu dok ćemo naš ovogodišnji jubilarni 15. križni put završiti svečanom sv. misom u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Detaljan prikaz ovogodišnje rute možete vidjeti na priloženim slikama ispod članka.

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa 10. ožujkom 2015. godine, kotizacija je kao i do sada 30 kn. Sudionici Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! S obzirom da ove godine slavimo „mali jubilej“ ove plodonosne manifestacije za mlade, potičemo vas sve da na Križni put potaknete i pozovete nekadašnje sudionike križnih putova, tj. one koji su se na njih odazivali od samih početaka, a sada su već možda i obiteljski ljudi, kako bi zajedno sa nama i mlađim generacijama proslavili ovaj „jubilej“!

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić, a plakat zalijepite na oglasnoj ploči u župi.  Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem jubilarnom Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas očekuje osobito duhovno bogatstvo i brojna iznenađenja! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod blagoslovljenijim i plodonosnijim! Vidimo se uskoro!  [Smile]

 

Subota i nedjelja, 21. i 22. ožujka 2015.

Ivanec – Vidovec - Varaždin

"Silom Slave Njegove" (Kol 1,11)

Obilježje: ruksak - vreća

Himna: Jerihonske zidine