19. Križni put mladih Varaždinske biskupije

19. Križni put mladih Varaždinske biskupije
VARAŽDIN, 15.03.2019. S radošću vas obavještavamo da od utorka, 19. ožujka 2019., kreću službene prijave za 19. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 6. i 7. travnja 2019. godine!

Ove godine hodočastit ćemo župama ludbreškog dekanata pod geslom „Ti me oživljavaš!“ (usp. Ps 119, 193). Svoj put započet ćemo od župne crkve sv. Jurja mučenika u Sv. Đurđu, u subotu 6. travnja u 7,30 sati, kretati se mjestima, poljima i šumama te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini tog dijela naše biskupije. Noćenje nas očekuje u župi Veliki Bukovec dok ćemo naš ovogodišnji 19. križni put mladih završiti svečanom nedjeljnom sv. misom u zajedništvu sa našim biskupom Josipom Mrzljakom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Legradu oko 18 sati

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa nedjeljom, 31. ožujka 2019. godine, kotizacija je 40 kn. Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! Mladi u subotu trebaju biti u 7,30 sati kod župne crkve sv. Jurja mučenika u Sv. Đurđu. Dekanatski animator, u suradnji sa dekanatskim povjerenikom za mlade, također organizira autobus koji će u subotu, 6. travnja, voziti mlade do župne crkve sv. Jurja mučenika u Sv. Đurđu i u nedjelju, 7. travnja, ispred župne crkve Presvetog Trojstva u Legradu do mjesta stanovanja. 

Kako bi saznali koji su vaši dekanatski animatori kojima se možete prijaviti, kako bi saznali njihove kontakte i što bolje se pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić koji možete preuzeti ovdje, kao i prigodan plakat. Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari obavezno nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin ponovno želi iznendati, duhovno oBogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod ispunjenijim, blagoslovljenijim i plodonosnijim!

Iskreno vam se radujemo i - vidimo se uskoro!  :-)