18. Križni put mladih Varaždinske biskupije

18. Križni put mladih Varaždinske biskupije
VARAŽDIN, 23.02.2018. S radošću vas obavještavamo da od ponedjeljka, 26. veljače 2018., kreću službene prijave za 18. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 17. i 18. ožujka 2018. godine! Postajemo punoljetni! :-)
Ove godine hodočastit ćemo župama varaždinskotopličkog, istočnovaraždinskog i zapadnovaraždinskog dekanata pod geslom „Pobijedi neprijatelja - u sebi!“ (usp. Ef 2, 14). Svoj put započet ćemo od župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika iz Mađareva, u subotu 17. ožujka u 7,30 sati, kretati se poljima, šumama i brežuljcima te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini tog dijela naše biskupije. Noćenje nas očekuje u župi Ljubešćica dok ćemo naš ovogodišnji 18. križni put mladih završiti svečanom sv. misom u zajedništvu sa našim biskupom Josipom Mrzljakom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Biškupcu oko 18 sati

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa nedjeljom, 11. ožujka 2018. godine, kotizacija je ove godine, zbog viših troškova organizacije, podignuta na 40 kn. Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! Mladi u subotu trebaju biti u 7,00 sati kod župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu. Dekanatski animator, u suradnji sa dekanatskim povjerenikom za mlade, također organizira autobus koji će u subotu, 17. ožujka, voziti mlade do župne crkve sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu i u nedjelju, 18. ožujka, ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Biškupcu do mjesta stanovanja. 

Kako bi saznali koji su vaši dekanatski animatori kojima se možete prijaviti, kako bi saznali njihove kontakte i što bolje se pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić koji možete preuzeti ovdje, kao i prigodan plakat. Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari obavezno nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin ponovno želi iznendati, duhovno oBogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod ispunjenijim, blagoslovljenijim i plodonosnijim!

Iskreno vam se radujemo i - vidimo se uskoro!  :-)