17. Križni put mladih Varaždinske biskupije

17. Križni put mladih Varaždinske biskupije
VARAŽDIN, 13.03.2017. S radošću vas obavještavamo da s današnjim danom, 13. ožujka 2017., kreću službene prijave za 17. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 1. i 2. travnja 2017. godine!

Ove godine hodočastit ćemo župama Virovskog dekanata pod geslom „Tako trčite da dobijete!“ (1 Kor 9, 24). Svoj put započet ćemo od župne crkve sv. Tri Kralja u Goli u 7.30 sati, kretati se poljima, šumama i brežuljcima Virovskog dekanata te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini naše Podravine. Noćenje nas očekuje u župi Molve dok ćemo naš ovogodišnji 17. križni put mladih završiti svečanom sv. misom u zajedništvu sa našim biskupom Josipom Mrzljakom u župnoj crkvi Rastanka sv. Apostola u Novigradu Podravskom oko 18 sati

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa nedjeljom, 26. ožujka 2017. godine, kotizacija je ove godine, zbog viših troškova organizacije, podignuta na 40 kn. Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! Mladi u subotu trebaju biti u 7,00 sati kod župne crkve sv. Tri Kralja u Goli. Dekanatski animator, u suradnji sa dekanatskim povjerenikom za mlade, također organizira autobus koji će u subotu, 1. travnjaa, voziti mlade do župne crkve sv. Tri Kralja u Goli i u nedjelju ispred župne crkve Rastanka sv. Apostola u Novigradu Podravskom do mjesta stanovanja. 

Kako bi saznali koji su vaši dekanatski animatori kojima se možete prijaviti, kako bi saznali njihove kontakte i što bolje se pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić koji možete preuzeti ovdje, kao i prigodan plakat. Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari obavezno nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin ponovno želi iznendati, duhovno oBogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod ispunjenijim, blagoslovljenijim i plodonosnijim!

Iskreno vam se radujemo i - vidimo se uskoro!  :-)