16. križni put mladih Varaždinske biskupije

16. križni put mladih Varaždinske biskupije
VARAŽDIN, 10.02.2016. S radošću vas obavještavamo da s ovim ponedjeljkom, 15. veljače 2016., kreću službene prijave za 16. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 12. i 13. ožujka 2016. godine!

Ove godine hodočastit ćemo župama Gornjomeđimurskog i Donjomeđimurskog dekanata pod geslom „ ... i vi budite sveti“ (1 Pt 1,15). Svoj put započet ćemo od župne crkve sv. Martina biskupa u Sv. Martinu na Muri u 7.30 sati, kretati se poljima, šumama i brežuljcima Gornjomeđimurskog dekanata te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini našeg Međimurja. Noćenje nas očekuje u župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću dok ćemo naš ovogodišnji 16. križni put završiti svečanom sv. misom u zajedništvu sa našim biskupom Josipom Mrzljakom u crkvi sv. Martina biskupa u Podturnu oko 18 sati. Detaljan prikaz ovogodišnje rute možete vidjeti na priloženim slikama ispod članka.

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa ponedjeljkom, 7. ožujka 2016. godine, kotizacija je kao i do sada 30 kn. Sudionik Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina! Mladi u subotu trebaju biti u 7,00 sati kod župne crkve sv. Martina biskupa u Sv. Martinu na Muri. Dekanatski animator, u suradnji sa dekanatskim povjerenikom za mlade, također organizira autobus koji će u subotu, 12. ožujka, voziti mlade do župne crkve sv. Martina biskupa u Sv. Martinu na Muri i u nedjelju ispred crkve sv. Martina biskupa u Podturnu do mjesta stanovanja. 

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić koji možete preuzeti ovdje, kao i prigodan plakat. Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari obavezno nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin ponovno želi iznendati, duhovno oBogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod ispunjenijim, blagoslovljenijim i plodonosnijim!

Iskreno vam se radujemo i - vidimo se uskoro!  :-)