Proteklog vikenda održan 2. Katolički malonogometni turnir naše biskupije u Murskom Središću

MURSKO SREDIŠĆE, 11.1.2020. Protekle subote održan je 2. Katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije pod motivima triju retka iz Biblije („Hvalite Ga igrom“ usp. Ps 150,5,  „Ako tvoj brat pogriješi – prekori ga“ usp. Mt 18,5 i „Trčite tako da dobijete“ usp. 1 Kor 9,24).

Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Zatim je vlč. Tihomir Kosec (povjerenik za mlade VB) duhovno uveo nogometaše u turnir kratkom katehezom i molitvom. Nakon njega je Tomislav Sakač (voditelj KMNT VB) pozdravio sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 10 ekipa: „Ivanovci“ (župa Ivanec), „Svjetlo Martina“ (župa Sv. Martin na Muri), „Zbor mladih Varaždinske biskupije“, „Kalnovec“ (iz župa Kalinovac), „Uznesenje BDM“ (župa Molve), „Trojaki“ (župa Ludbreg), „Vidovi pitomci“ (župa Pitomača), „Sv. Marija Magdalena“ (župa Kneginec), „Kloštar Podravski“ (župa Kloštar Podravski) i „Frama Čakovec“ (Franjevačka mladež iz Čakovca). Turnir su sa sudačke strane popratili Igor Križarić i Karlo Korunek, koji su svoj posao odradili iznimno korektno te nije bilo žalbi na njihov račun.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Svjetlo Martina“ nakon boljeg izvođenja penala u finalnoj utakmici protiv ekipe „Uznesenje DBM“ iz Molvi, kojima je na kraju pripalo drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi „Ivanovci“ iz Ivanca, dok je na 4. mjestu završila ekipa – „Kalnovec“ iz Kalinovca.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Benedikt Lončar iz ekipe „Kalnovec“, najboljim igračem turnira Nikola Tuba iz ekipe „Uznesenje BDM“, dok je najboljim vratarem proglašen Kristijan Padarić iz ekipe „Svjetlo Martina“. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa „Ivanovci“ (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Turnir je prošao u prijateljskom ozračju te se mora naglasiti da su sve ekipe odigrale vrlo korektno ovaj turnir. Na kraju, turnir je završio podjelom priznanja te zajedničkom molitvom koju je predvodio fra Zdravko Tuba. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na iznimno lijepom gostoprimstvu, sucima, animatorima na pomoći te svim sudionicima turnira. Također se zahvaljujemo gradu i osnovnoj školi u Murskom Središću koji su nam ustupili dvoranu na korištenje te sponzorima ovog turnira: pekari „Panis“ i mesnici „Mihalić“ koji su pripremili hranu za nogometaše.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu. Osim toga, na navedenom linku nalazi se i velika fotogalerija (https://drive.google.com/open?id=1ZcMNnRuu0y9WjAFrJfkU2UIOXY5Q_9H_).

Idući turnir održat će se 8. veljače 2020. s početkom u 8.00 sati u Molvama te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše ili prijavite svoju ekipu na mail vz.kmnl@gmail.com.
 
Tomislav Sakač,
voditelj KMNT VB


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika