Završni adventsko-božićni koncert ZMVB-a u Varaždinu

Završni adventsko-božićni koncert ZMVB-a u Varaždinu

Svoju jubilarnu petu sezonu adventsko-božićnih koncerata Zbor mladih Varaždinske biskupije zaključio je u utorak 21. prosinca 2010. velikim koncertom u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM.

Petu godinu zaredom Zbor mladih Varaždinske biskupije priređuje adventsko-božićne koncerte hrvatskih pučkih pjesama čime se aktivno uključuje u očuvanje hrvatske kulturne baštine. Kao kruna svih dosadašnjih koncerata, program je ove godine bio sastavljen od najboljih hrvatskih pučkih pjesama koje je zbor dosad izveo, a od kojih su mnoge danas gotovo potpuno zaboravljene, unatoč visokoj umjetničkoj vrijednosti.

Prvi, adventski dio koncerta, zbor je izveo uz pratnju orguljaša Višeslava Jaklina te vokalnu pratnju mezzosopranistice Sofije Cingula, dok se u drugom, božićnom djelu koncerta, zboru pridružio Varaždinski tamburaški orkestar.

U prepunoj katedrali, uz pjesmu i meditativne tekstove, prisutni su kroz hrvatske pučke adventske i božićne pjesme razmišljali o najvećim otajstvima naše vjere. U izvođenju pjesama zboru su se na kraju koncerta pridružili svi prisutni te su tako u zajedništvu pjesmom jedni drugima čestitali čestit i blagoslovljen Božić.