U Đurđu održan uskršnji koncert mladih ludbreškog dekanata

U Đurđu održan uskršnji koncert mladih ludbreškog dekanataSV. ĐURĐ, 8.04.2018. Na 2. vazmenu nedjelju održan uskršnji koncert mladih ludbreškog dekanata.
Već  tradicionalni, 4. po redu Uskrsni koncert ujedinjenih zborova mladih Ludbreškog dekanata pod nazivom „Radosti je čas“ održan je na Bijelu nedjelju, 8. travnja u Svetom Đurđu u župnoj crkvi sv.Jurja mučenika. Nakon početnog pozdrava domaćeg župnika, vlč.Vlade Boraka, mladi su, poneseni radošću Uskrsa, zapjevali poznate i manje poznate duhovne šansone, poput Radujte se, jer Gospodin je tu, Bog te ljubi, Stvoreni za nebo, Hajdemo zajedno, Mesija… 

Pod budnim okom dirigenta Petra Mihina, zbor od oko 30-ak članova uspio je raspjevati i razveseliti punu crkvu okupljenih župljana i vjernika iz ostalih župa.  Bogatstvu koncerta svakako su doprinijeli i svirači koji su svirali flautu, cayon, gitaru i klavijature. Kraj koncerta začinjen je pjesmom Idi, kaži cijelom svijetu, koju su dečki, iako malobrojni, odlično otpjevali.

Nakon koncerta, prisutne je pozdravio i uputio prigodni uskrsni pozdrav vlč.Kristijan Stojko, kapelan u Ludbregu i povjerenik za mlade Ludbreškog dekanata.  Dogovoreno je da će iduće godine  uskrsni koncert biti u Martijancu. Radosna i puna srca, mladi su krenuli prenositi uskrsnu radost u svoje domove, škole, radna mjesta.
(D. Červek)


Slika
Slika
Slika