"Stepinčeve note 2010."

"Stepinčeve note 2010."

U sklopu 10-dnevnog duhovnog programa "Stepinčevih dana", koji su ove godine posvećeni 50. obljetnici smrti hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca te 10. godišnjici župe u Koprivnici čiji je on zaštitnik, održan je festival duhovne pjesme "Stepinčeve note".

Gotovo četrdeset zborova i različitih glazbenih sastava nastupilo je u četiri večeri festivala kojeg je organizirala koprivnička župa bl. Alojzija Stepinca. Već tradicionalno svoj doprinos festivalu dao je i Zbor mladih Varaždinske biskupije predvodeći liturgijsko pjevanje na sv. misi koja je prethodila trećoj festivalskoj večeri, 6. veljače. Misno slavlje predvodio je vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda za poastoral mladih Varaždinske biskupije, a ujedno i duhovnik Zbora mladih Varaždinske biskupije.

Nakon mise održana je treća večer festivala koj je bila ispunjena duhovnim šansonama u izvedbi glazbenih skupina sa cro-sacro scene. Odazvali su se Davor Terzić iz Rovinja, Il Santo, skupina RiM i Sve boje ljubavi iz Zagreba, Novo srce iz Slavonskog Broda, Željko Sesvečan, Matheus iz Bizovca, Marija Jaramazović iz Subotice, Maja Tadić iz Opatije, Zakon Neba iz Dugog Sela i gost večeri klapa "Cesarice" iz Zagreba.