Protekle subote održana je humanitarni koncert i promocija nosača zvuka vlč. Tihomira Koseca i suradnika: "U Sveti čas"!

Protekle subote održana je humanitarni koncert i promocija nosača zvuka vlč. Tihomira Koseca i suradnika: "U Sveti čas"!
GORNJI KNEGINEC, 8.05.2021. Novi nosač zvuka "U Sveti čas" u izdanju Ureda za pastoral mladih Vraždinske biskupije autora vlč. Tihomira Koseca, predstojnika Ureda za pastoral mladih, i njegovih suradnika predstavljen je ove subote u "obiteljskoj atmosferi" uz online prijenos u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca u Gornjem Knegincu.

Vlč.  Tihomir je rođen 14. svibnja 1975. godine kao treće od četvero djece Mije i Franjice. Za svećenika Varaždinske biskupije zaređen je 14. lipnja 2009. Danas obavlja službu predstojnika Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije te župnika Župe sv. Marije Magdalene u Knegincu. Promociju i humanitarni koncert započeo je izvodeći pjesmu „Na obali“ sa svojeg prvog istoimenog albuma sa svojim prvim gostom, ujedno i krizmanim kumčetom, vlč. Petrom Mlakarom, današnjim duhovnikom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

„Susret s Bogom iskustvo je ljubavi. Kad čovjek susretne Ljubav, odgovori pjesmom.“ Ove je riječi zapisao varaždinski biskup mons. Bože Radoš u predgovoru spomenutog albuma „U Sveti čas“. Održanim koncertom, osim pjesmom, slavljenjem Boga i pljeskom, svi prisutni, ali i svi koji to i dalje žele mogu odgovoriti ljubavlju. Ljubavlju prema bližnjemu. Održani koncert i promocija bili su humanitarnog karaktera te sav novac sakupljen od prodaje ovog nosača zvuka ide za potrebe „Obitelji 5+“ (obitelji s petero i više djece Sisačke biskupije) pogođene nedavnim potresima o kojima skrbi Zaklada za obitelj Sisačke biskupije „Kardinal Franjo Kuharić“ i Ured za pastoral braka i obitelji. Nosač zvuka možete nabaviti po minimalnoj cijeni od 80 kn, a za svoj prmjerak možete se obratiti u Ured za mlade (mladi@biskupija-varazdinska.hr).
 
U svom prvom bloku vlč. Tihomir i njegovi suradnici izveli su 3 pjesme. „U Sveti čas“ , koja je ujedno i prva pjesma na istoimenom albumu. Riječ je o tekstu himna 9. časa Božanskog časoslova. Potom uglazbljenu pučku molitvu pod nazivom „Samo ljubav ostaje“. Tekst za treću pjesmu pod nazivom „Neću se bojati, Gospodine“ napisao je vlč. Damir Slamek, svećenik Varaždinske biskupije. Ove 3 pjesme prve su uglazbljene te bismo ih mogli proglasiti krivcem za poticaj i nastanak ovoga albuma.

Kada sam 2015. god. izdao svoj prvi CD, stvaran tijekom studija na KBF-u i bogoslovskih dana u vremenu od 2005. do 2009., nisam mislio da će nakon pet godina izaći i drugi, za kojeg je vrijeme nastanka svedeno na manje od godinu dana. Naime, pandemija uzrokovana korona virusom i proljetni tzv. lockdown, iznjedrio je u „višku slobodnog vremena“ tri pjesme u kojima sam se ponovo okušao ne samo kao izvođač glazbe nego i stvaratelj iste.“ Ove riječi zapisao je vlč. Tihomir u predgovoru CD-a „U sveti čas!“ i objasnio što ga je potaknulo da uđe i u ovu avanturu. Na tom putu pomagali su mu mnogi suradnici. Uz Tihomira, autori tekstova su već spomenuti vlč. Damir Slamek, Mirko Jurić te Marta Kranjčec, suradnica u Uredu za pastoral mladih. Osim toga uglazbljeni su tekstovi hrvatskog blaženika Miroslava Bulešića, himni Božanskog časoslova, Psalam 8. i 51., pučka molitva „Samo ljubav ostaje“ te tekst Misnog ordinarija tzv. „Marijine mise“. Sve tekstove uglazbio je vlč. Tihomir Kosec, osim glazbenih dodataka na kraju koje su uglazbili David Cindrić te Edi Vugrinec. Aranžman albuma potpisuje Antonio Tkalec.

Spomenimo još i ostale suradnike koji su svoje talente ugradili u ovaj nosač zvuka. To su ilustratorica Smiljana Čoh, grafička dizajnerica Zrinka Zidarić, lektorica Tihana Vučić te urednica Marta Kranjčec. Prateći bend činili su Filip Blaguški na akustičnoj gitari, Matija Pantaler na električnom bubnju, Martina Sabljak na violini i Marta Kranjčec na klavinovi. 

„Svojim vrlo bogatim glazbenim umijećem na nov nam je i originalan način približio određene vjerske istine i osvijetlio snažne poruke iz evanđelja.“ zapisao je Alan Hržica u recenziji ovoga albuma. Cjelokupni projekt nastanka ovoga albuma od samih je početka poduprla Varaždinska biskupija na čelu s biskupom mons. Božom Radošem. Varaždinska biskupija tako je izdavač albuma „U sveti čas“.
 
Drugi glazbeni blok činile su prave glazbene poslastice s puno iznenađenja. Pjesmu „Svećenik u vijeke“ vlč. Tihomir izvest će uz pomoć svojih nećaka Karle Kukina Gradečak, Petra Samboleca i Josipa Koseca. Potom je uslijedila pjesma „Moj trnjem okrunjen Brat i ja“ za koju je tekst napisala Marta Kranjčec. Zatim je stiglo pojačanje za izvođenje pjesme „On je uvijek tu za tebe“ kada su vlč. Tihomiru u pomoć stigle dvije mlade glazbene nade – Daria Ivanjko i Paula Bobek.

Autor albuma, vlč. Tihomir, srdačno se zahvalio aranžeru, članovima pratećeg benda, tehničkoj podršci i suradnicima, svojoj obitelji i prijateljima na podršci u ovom projektu te najviše dragom Bogu koji mu je dao poticaj i talenat te milost da prepozna trenutak.

Na samom kraju uslijedile su izvedbe gosta večeri i aranžera albuma, Antonia Tkaleca, koji je izveo dvije autorske pjesme pod nazivom „Na tvom dlanu“ i „Ohrabri me!“ te pjesma "Isus premješta planine" koju je otpjevala Martina Sabljak u pratnji svih sudionika i gostiju promocije.

Konferansu je vodila Irena Gotal, voditeljica biskupijske knjižnice, autor fotografija je Gabrijel Fabić dok se je za online prijenos pobrinuo Ured za pastoral u medijima sa suradnicima.


 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika