Održana rock evangelizacija "No Longer Music" u Varaždinu

Održana rock evangelizacija "No Longer Music" u Varaždinu
Prošle srijede, 19. kolovoza, dvjestotinjak osoba, uglavnom mladih, na varaždinskom je Kapucinskom trgu svjedočilo nesvakidašnjem koncertu - glazbeno-scenskom spektaklu evangelizacijske glazbene i teatralne produkcijske grupe "No Longer Music" predvođene karizmatičnim frontmenom Davidom Piercom, u organizaciji udruge "Šutka", Grada Varaždina i Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Koncert je bio prvi u nizu njihove hrvatske turneje u koju su uključeni i Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Pula i Rijeka.

Grupa "No Longer Music" glazbena je karavana, spoj teatra i glazbe, uz mnoštvo specijalnih efekata i vrhunskih glazbenika iz svih dijelova svijeta, sve redom mladih ljudi iz nekoliko zemalja, poput SAD-a, Novog Zelanda, Australije, Poljske, Brazila, Njemačke, a njihova je misija upravo diljem svijeta putem svojeg performansa i druženjem s mladim ljudima prenijeti presudnu poruku kršćanske stvarnosti – Uskrs - novost života sa uskrslim te danas živim i djelotvornim Kristom.

Koncert umjetničke skupine „No Longer Music“, koja je 2008. te 2009. godine gostovala u Hrvatskoj u gradu Zagrebu, Slavonskom Brodu te Rijeci, nije samo glazbeni spektakl. Naime, članovi ove skupine su prije svega glumci, plesači, pjevači i svirači koji na suvremeni način prikazuju i prenose pozitivne općeljudske vrijednosti upravo među pripadnicima mladih ljudi. Budući da tijekom ljetnih praznika u gradu vlada zatišje na glazbenoj, a prije svega i na alternativnoj kazališnoj sceni, kao organizatori vjerujemo da će glazbeno scenski nastup „No Longer Music“-a unijeti živost posebice među mlade ljude, te obogatiti scenu grada.
Cilj ovog događaja nije samo ''odraditi'' koncert, već prije svega zainteresirati mlade ljude grada, za pozitivne životne vrijednosti, život bez ovisnosti, nasilja i nemorala.

Dečki i cure na Kapucinskom trgu palili su atmosferu svojom glumom i svojim gromoglasnim bass, drums, synth and guitar tonovima, govoreći o istoj stvarnosti, s drugačijim doživljajem i, ipak, ponešto drukčijom publikom te uspjeli nadići onu (negativno shvaćenu) određenost formom. U prvi plan jasno je stavljena poruku: Isus je umro zbog tebe, jer te voli. Izbavio te je od u srce ubačene sotonske mržnje koju je urodila grijehom. Grijeh ti je izbrisan, dug je plaćen, smrt kao posljedica grijeha je pobijeđena, Isusova ljubav je pobijedila, uskrsnuo je. Tvoja jedina prava opcija, tvoj jedini život jest On - Krist. Za nas katolike koji se okupljamo u dvoranama koje se zbog nas zovu Crkva (Crkva je zajednica vjernika) svaka sveta misa je susret s tim živim Gospodinom. Dao Bog da toga budemo svjesni i živimo ne (prvenstveno) formu nego duh sv. mise. Dečkima i curama iz "No Longer Musica"-a, koji pripadaju drugim kršćanskim denominacijama, želimo uspješnu turneju po dragoj nam Hrvatskoj! Neka šire i dalje poruku uskrsnuća - po ulicama, trgovima, kafićima i inim mjestima naših gradova!

(fotografije: Gordana Šimunec i Andrea Radmanić)