Koncert popularne duhovne glazbe u Koprivnici

Koncert popularne duhovne glazbe u Koprivnici
Na blagdan Tijelova, a u povodu 10 godina postojanja župe blaženog Alojzija Stepinca, na koprivničkom Zrinskom trgu, održan je veliki koncert popularne duhovne glazbe, na kojem su sudjelovali zborovi mladih iz raznih mjesta lijepe naše zemlje.

Mnoštvu okupljenih građana predstavili su se najprije domaći izvođači i to „Stepinčeva mladež", koji su nakon jedne svoje pjesme dalje pjevali uz velikog prijatelja naše župe Davora Terzića iz Rovinja. Terzić je također nastupio i sa našom župskom klapom "Bl. Alojzija Stepinca".

Prvi dio koncerta u kojem su nastupile „domaće" snage, završio je sjajnim nastupom svima nam već poznatih koprivničanaca sestre i brata Martine i Matije Evačića. Publika, u kojoj su većinom bili mladi, već se uvelike raspjevala, kada je došao red na vokalni sastav „Matheus" koji od 1999. godine djeluje u župi sv. Mateja apostola i evanđeliste u mjestu Bizovcu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Mlađi posjetitelji odmah su prepoznali njihovu solisticu Adrijanu Baković, koja se donedavno natjecala u popularnom TV showu „Hrvatska traži zvijezdu". Nakon njih na pozornicu su iz Župe sv. Josipa Radnika iz zagrebačkih Gajnica, stigli članovi zbora „Credo" predvođeni vlč. Ljubom Vukovićem kojem su pratnja. Srdačno je pozdravljen i nastup grupe „Ben Hur" iz Rijeke, no atmosfera je dostigla svoj vrhunac kada su se mikrofona i glazbenih instrumenata primili „Apostoli mira" koji djeluju u sklopu župe sv. Vida i sv. Jurja mučenika u mjestu Madžarevo nedaleko Novoga Marofa. U „Apostolima mira" pjeva i naša koprivničanka Mateja. Koliko su se, tada već uvelike razdraganoj koprivničkoj publici, dopali njihov nastup i pjevanje, najbolje pokazuje činjenica da su ih jedine pozvali na bis. I oni su se, naravno, odazvali te otpjevali još jednu pjesmu. Koncert je završen nastupom glazbene skupine „Emanuel" iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Župnik Krunoslav Pačalat zahvalio se Gradu Koprivnici koji je bio pokrovitelj ovoga koncerta, a naročito gosp. Gradonačelniku Zvonimiru Mršiću, na velikoj pomoći oko organizacije, Podravci te svim svojim župljanima koji su svojom hranom nahranili sudionike ovog duhovnog spektakla na trgu našega Grada.

Naročito je išla velika hvala trojedinom Bogu za čudo velikog poklona – dobro vrijeme, koje je bilo kišovito do večer prije i već dan kasnije ujutro, što je bilo veliko očitovanje Boga koji nas je podržao u ovom slavlju Njegove ljubavi prema nama. Velika zasluga u tome je i našeg zaštitnika Bl. Alojzija Stepinca čiji zagovor nikada nije izostao. I ovaj put smo ga jako osjećali. Zahvaljujući svim prisutnima, i izvođačima i publici, koji su se sljubili u duhovnoj pjesmi, o zabavnoj i raspjevanoj koprivničkoj večeri 03. lipnja 2010. godine, još će se dugo govoriti. Voditelj koncerta bio je gosp. Slavko Nedić, glazbeni urednik Katoličkog radija. Koncert je snimala ekipa Varaždinske televizije koja će ga i naknadno emitirati u svojem programu.

Sandra Posavec