Koncert Isusu

Koncert Isusu

dscn2509U nedjelju, 1. lipnja 2014., nakon svete mise, Zbor mladih varaždinske katedrale održao je u intimnosti katedralnog prostora, "Koncert Isusu".

Mladi su repertoarom od 25 pjesama pjevali i svirali pred izloženim Presvetim, odajući isključivo Njemu svoju zahvalu, čast i hvalu. Koncert se sastojao od 3 bloka pjesama uz pratnju klavira, dviju gitara, violine i bubnja. Prvi blok pjesama započeo je sa dvije pjesme izvedene bez pratnje instrumenata kojim je je svečano zazvan Duh Sveti i odana čast Presvetom Trojstvu. Blok je bio posvećen Isusovoj Majci Mariji, gdje je nekoliko svojih autorskih pjesama na gitari izveo duhovnik zbora, vlč. Tihomir Kosec. U drugom bloku pjesama, meditativnog tipa, mladi su mogli kroz riječi pjesama razgovarati s Gospodinom kojeg su mogli u intimnosti svoga srca osjetiti gledajući ga pred sobom, izloženim u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Koncert je bio priveden kraju blokom slavljeničkih pjesama.

Pošto je koncert bio otvorenog tipa, u katedrali su bili dobrodošli svi vjernici dobre volje, željni mira i duhovnog ispunjenja koji su ovaj koncert ujedno mogli iskoristiti kao pravu duhovnu obnovu i pripremu za blagdan Duhova.  Ovim koncertom započela je ovogodišnja Duhovska osmina pod nazivom “Duhovi u Varaždinu” u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

 

"Tebi nije naša hvala potrebna, ali je tvoj dar što smo ti zahvalni; po našim hvalospjevima ti ne bivaš veći nego mi stječemo milost spasenja." (Opće Predslovlje IV, Rimski misal)

Antonija Pokos

 

B.H.