Koncert grupe Hillsong London u Zagrebu

Koncert grupe Hillsong London u Zagrebu

U četvrtak, 4. studenog 2010. u zagrebačkoj Tvornici kulture održan je koncert britanske grupe Hillsong London.

Ta je skupina vodeći predstavnik suvremene kršćanske glazbe današnje generacije u Europi i svijetu. U prošloj godini Hillsong London je svirao pred oko 330.000 ljudi u 57 gradova i 25 zemalja svijeta. Hillsong crkva je poznata kao „najraspjevanija" crkva na svijetu. Tamo je nastala predivna pjesma „My Jesus, My Saviour" koja se pjeva po cijelom svijetu, ali i u Hrvatskoj („Moj Isus, moj Gospod"). Hillsong je svjetski poznata glazbena skupina koja je u proteklih 20 godina izdala mnoge albume pjesama slavljenja (Worship) i osvojila brojne glazbene nagrade.

Prije samog koncerta, također u Tvornici kulture, organizatori su organizirali seminar o slavljenju, koji je vodio Peter Wilson (Hillsong London), a bio je namijenjen glazbenicima kršćanske glazbe, timovima i voditeljima slavljenja, kao i ostalim zainteresiranima.

U prepunoj Tvornici kulture okupili su se vjernici kršćani iz naše domovine i susjednih zemalja, a prisustvovalo je i osamdesetak mladih iz naše biskupije. U višesatnom programu izmjenjivale su se pjesme slavljenja i svjedočenje voditelja Petera Wilsona koji je prisutne pozvao na pomirenje s Gospodinom i obraćenje.

Sve informacije o grupi Hillsong možete pronaći na www.hillsong.co.uk.

Informacije o organizatoru, kao i njegovim izdanjima kršćanske glazbe možete pronaći na www.bonorecords.com.