Humanitarni koncert i predstavljanje cd-a "Na obali"

Humanitarni koncert i predstavljanje cd-a "Na obali"U nedjelju, 24. svibnja 2015. godine, u 20:00 sati u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM održan je humanitarni koncert i promocija nosača zvuka "Na obali", vlč. Tihomira Koseca i Bogoslovskog benda.  Samom koncertu prethodilo je misno slavlje povodom blagdana Duhova, rođendana Crkve, koje je predvodio vlč. Tihomir Kosec, dok su pjevanje na misi, ujedinjenim snagama, predvodili Zbor mladih varaždinske katedrale i Zbor mladih Varaždinske biskupije pod vodstvom Marte Kranjčec.

Na CD-u se nalaze pjesme nastale tijekom boravka vlč. Koseca na bogosloviji i njegovog aktivnog sudjelovanja u Bogoslovskom bendu od 2004. do 2008. godine. Vrijednost CD-a upotpunjena je vlastitom obradom misnog ordinarija naziva „Misa sv. Ireneja“ i pučke pjesme „Darovi kruha i vina“ čiji se notni zapisi mogu naći i skinuti s mrežnih stranica Zbora mladih varaždinske biskupije (http://www.zmvb.org/). 

Za kvalitetu zvučnog zapisa odgovoran su Antonio Tkalec i glazbeni Ivan Mikulić. Prepoznatljiv vizualni izgled CD-a osmislio je poznati varaždinski slikar Željko Prstec, dok su se za realizaciju pobrinuli djelatnici Copy centra Manuela d.o.o. i suradnici Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Prema riječima voditeljice programa, istaknute vjernice i glumice HNK Varaždin, Ljiljane Bogojević, umjetnik je prikazao varaždinsku katedralu, majku svih Crkvi u biskupiji, kako plovi morem, ponekad mirnim, ponekad uzburkanim, dok ju na tom putu prate anđeli, vjerne sluge Božje. Vođen Duhom Svetim, u voditeljske vode upustio se i sam vlč. Tihomir Kosec koji je u svaku pjesmu uveo pokojom riječi, stoga je koncert osim u humanitarnom i duhovnom, protekao i u duhovnom i duhovitom ozračju.

Svaka od nekolicine izvedenih pjesma te večeri posebno je taknula u srce i dušu. Prisutnima se osobito svidjela obrada popularne pjesme "Oko jedne hiže" kojoj je vlč. Kosec, na poticaj oca biskupa, mons. Josipa Mrzljaka i kao znak zahvalnosti za potporu, dodao i pobožnu notu, preradivši strofu pjesme u smislu „Oko Božje hiže“. Pjesma je izvedena uz pratnju tamburaškog sastava "Centar tradicijske kulture Varaždin" i njegovog voditelja Tibora Büna. Osim tamburaškog sastava, gosti na koncertu, kao i na samom nosaču zvuka, su vlč. Petar Mlakar na gitari i kao prateći vokal koji je uz vlč. Tihomira bio dio Bogoslovskog benda, zatim Antonio Tkalec na klavijaturama i kao prateći vokal, Neven Putarek na kahonu (cajone), Martin Pokos na violini te Zbor mladih varaždinske katedrale i Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Na kraju koncerta vlč. Tihomir zahvalio se, ponajprije dragom Bogu, a zatim svojoj obitelji, prijateljima  i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u stvaranje CD-a te još jednom pjesmom koja zauzima posebno mjesto u njegovu srcu "Zdravo Marijo".

Prodajom nosača zvuka i dobrovoljnim prilozima dobrih ljudi sakupljeno je oko 10 000 kuna koji su  namjenjeni za pomoć jednoj peteročlanoj obitelji preko udruge sv. Bakhita. Nosač zvuka možete nabaviti na porti biskupijskog ordinarijata od ponedjeljka do subote (8.00 - 12.30 sati) u Pavlinskoj 4 te uživajući u dobroj glazbi donjeti pomoć i blagoslov ovoj obitelji! Svoj dobrovoljni prilog možete uplatiti i na žiro račun udruge sv. Bakhita (HR14 2340 0091 1106 5075 3) uz naznaku "Humanitarni koncert "Na obali"".


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika