Gostovanje u Novoj Gradiški

Gostovanje u Novoj GradiškiHumanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za potrebe jedne peteročlane obitelji i dalje se nastavlja, ovog puta u Župi Uznesenja BDM u Novoj Gradiški.
Osluškujući glas potrebitih, vlč. Perica Matanović, župnik Župe Uznesenja BDM u Novoj Gradiški pozvao je vlč. Tihomira Koseca da predstavi humanitarnu akciju i u tu svrhu izdani nosač zvuka "Na obali" vlč. Tihomira Koseca i Bogoslovskog benda župljanima njegove župe. Tom pozivu, vlč. Tihomir, vlč. Petar Mlakar i Zbor mladih varaždinske katedrale rado su se odazvali prošle nedjelje, 14. lipnja. Vlč. Perica Matanović, autor je glazbe i teksta nekoliko pjesama na spomenutom nosaču zvuka, od kojih su najpoznatije "Sad te prepoznajem, uskrsli Isuse", "Na obali", "Krista slijedimo" i "Pogledaj", svojevrsni hitovi i dragulji popularne duhovne glazbe. Vlč. Matanović bio je i odgojitelj vlč. Kosecu i vlč. Mlakaru za vrijeme njihova boravka u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu za vrijeme njihove svećeničke formacije te veliki podupiratelj ondašnjeg Bogoslovskog benda čiji su bili članovi. Zbor mladih varaždinske katedrale animirao je misno slavlje koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, župni vikar Župe sv. Marije Magdalene u Ivacu uz koncelebraciju vlč. Matanovića te posvjedočili svoje zajedništvo u Kristu, osjetljivost za potrebe bližnjih i potporu svom, ponajprije duhovniku, a zatim i povjereniku za mlade Varaždinske biskupije. Misnom slavlju prisustvovali su i članovi udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom "Suncokret" sa svojom predsjednicom Katom Vukšić te doprinjeli izričajem molitava vjernika.

Po završetku misnog slavlja, pred prepunom crkvom, održan je kratak koncert i predstavljanje nosača zvuka "Na obali" kojeg su domaći vjernici s radošću i otovrenog srca prihvatili, dok su štićenici udruge "Suncokret" i župni mladi čak i zaplesali. S nosača zvuka se tokom večeri, ovisno o prigodi, predstavljen je Misni ordinarij (Misa sv. Ireneja) te 6 pjesama s nosača zvuka "Na obali" koje su uključivale i autorske pjesme vlč. Matanovića. 

Unatoč skromnim uvjetima života ove župe u poratnom području, od prodaje nosača zvuka i dobrovoljnih priloga prikupilo se oko 5 000,00 kn. Uistinu, možemo reći kako su vjernici ove župe, izmučeni ratnim stradanjima, pokazali veliku suosjećajnost sa ovom obitelji u potrebi. Na tome im od srca zahvaljujemo!


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika