Festival "Stepinčeve note"

Festival "Stepinčeve note"

Proteklog vikenda, od 4. do 6. veljače 2011. u Koprivnici je održan festival duhovne glazbe "Stepinčeve note".

 

Župa bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici već tradicionalno uoči blagdana svog zaštitnika organizira "Stepinčeve dane". Tih desetak dana traje duhovna obnova za sve župljane i goste, kojih je iz godine u godinu sve više. Ove su se godine "Stepinčevi dani" odvijali kroz devetnicu u kojoj su se razmatrale kršćanske kreposti u životu vjernika.

Ono po čemu su "Stepinčevi dani" postali posebno prepoznatljivi je festival duhovne pjesme "Stepinčeve note" na kojem se u tri uzastopne večeri predstavljaju zborovi i sastavi mladih koji njeguju duhovnu glazbu u svojim zajednicama.

Uoči druge festivalske večeri, na kojoj su nastupila eminentna imena CRO SACRO scene, svi su sudonici, u zajedništvu sa župljanima župe bl. Alojzija Stepinca, slavili sv. misu. Misno slavlje predvodio je vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, koji je u propovjedi dotaknuo vječnu temu ljubavi, naglasivši četiri posebno važne dimenzije te kreposti: darivanje, opraštanje, opominjanje i služenje (žrtvu). Pjevanje na misi je animirao Zbor mladih Varaždinske biskupije koji je na ovom susretu predstavio novi logo i odore.