Festival "Dobrog pastira"

Festival "Dobrog pastira"

U crkvi Dobrog Pastira, župa Sv. Fabijan i Sebastijan, u nedelju 15.5.2011. održan je 3. po redu festival „Dobrog pastira".

Organizator festivala ponovno su bili Ured za pastoral duhovnih zvanja i Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije. Tema ovogodišnjeg festivala bila je vjera, pa je u skladu s tim i samo geslo bilo:"Gospodine, umnoži nam vjeru". Nastupilo je 13 zborova mladih sa autorskim pjesmama.

Sudjelovali su: "Bogoslovski bend" iz Zagreba, zbor mladih "Put života" iz Svetog Ilije, zbor mladih "Adonai" župe sv. Josipa iz Varaždina, zbor mladih "Ime ljubavi" župe sv. Nikole iz Koprivnice, zajednica mladih sv. Margarete iz župe Margečan, zbor mladih "Eshaton" župe Močile i solistica Martina Evačić, zbor mladih "Dođi, slijedi me!" župe Mursko Središće, zbor mladih "Agape" iz župe Kneginec, vokalni ansambl "Ivan Kukuljević Sakcinski" iz Ivanca, zbor "Benedictus" župe Kloštar Podravski, domaćin zbor mladih župe sv. Fabijana i Sebastijana, a kao šećer na kraju nastupio „Urška bend" koji čine časne sestre Uršulinke iz Slovenije. Uršulinke su oduševile mladi zbog moderne izvedbe sa električnom gitarom, klavijaturama i bubnjevima.

Festival nije bio natjecateljskog karaktera već je cilj bio pjesmom slaviti Boga, te su se nakon festivala svi mladi mogli osjećati kao pobjednici jer Bog je pobjedio. Za sam kraj festivala varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak je svim sudionicima podijelio zahvalnice i zajedno s okupljenima otpjevao „Krist jednom stade na žalu".

Mladi su se nakon festivala okrijepili uz klipiće i sokove, te su se još neko vrijeme ostali družiti uz pjesmu.

Damjan Klemenčić