Duga 2012.

Duga 2012.

U subotu, s početkom u 19.30 sati u Pučkom otvorenom učilištu „Dragutin Novak" u Ludbregu, održan je 16. po redu Festival duhovne glazbe „Duga".

Putem natječaja, koji je raspisalo Pjevačko društvo mladih „Trinitas", na festival je stiglo 11 izvođača: Zbor Amadea (Đakovo), Anita Vincek (Varaždin), Ihthis (Veliki Bukovec), Mateja Spajić (Slavonski Brod), Matija Martinčević (Ivanec), Vokalni ansambl Lira (Staro Petrovo Selo), Veronika Jambrek (Bedekovčina), Anita Nježić (Krapina), Vokalni oktet Donum (Varaždin), Antonio Tkalec (Varaždin) i Zbor Ime ljubavi (Koprivnica).

Festivalu je prethodilo misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva za sve sudionike i goste festivala, koje je predslavio vlč. Kosec. Festival su otvorili domaćini, mladi iz župnog zbora mladih Trinitas, koji su nastupili sa svojim, uskoro bivšim župnim vikarom, vlč. Tihomirom Kosecom. Valja napomenuti kako je bila održana i izložba likovnih radova na temu „Duga". Gledatelji su mogli pogledati na prezentaciji tijekom festivala 50 radova koje su naslikala djeca ludbreških vrtića Iskrica, Radost i Smjehuljica. Nakon otpjevane posljednje, zajedničke pjesme „Sad te prepoznajem, uskrsli Isuse", svi sudionici festivala uputili su se na domjenak koji su priredili domaćini. Usprkos velikoj vrućini, nastavili su dugo družiti uz pjesmu i ples.

 

Jelena Brcković

Fotografije preuzete s www.fotonovak.hr