Božićni koncert "Božićna čarolija"

Božićni koncert "Božićna čarolija"

18. prosinca 2011. u Sigecu je održan božićni koncert pod nazivom "Božićna čarolija".

Svojom „Božićnom čarolijom" djeca vrtića „Potočnica" Sigetec i zbor mladih „Glasnici neba" u prepunoj crkvi sv. Marka u Sigecu na posebno dostojanstven način kroz molitveno-meditativno-pjevni nastup oduševili su župljane Sigeca ali i ostalih župa. Slaveći Gospodina i navještajući skorašnje rođenje Isusa, doslovce su digli na noge sve nazočne tako da je crkva naprosto oživjela predblagdanskim duhom i radošću.

Prvi su nastupili mališani iz vrtića, koji se i inače uz svoje odgojiteljice Dijanu, Sanju i Danijelu u crkvi osjećaju kao kod kuće. Nakon njih slijedio je meditativni tekst koji je za tu priliku napisao zborovođa Dražen Kiš, a čitala ga je Anita Slobođanac uz pratnju zborskog orkestra u sastavu Dražen Kiš (klavijature), Mihael Bogčev (bas gitara), Petar Šimunić (akustična gitara) i Boris Sabolić (bisernica). Solistički dionice izvele su Maja, Matea i Diana uz ppt uprizorenje slika koje su pratile riječi i tekstove pjesama.

Dublju pripravu za Božić nitko od nazočnih nije mogao zaželjeti. „Slaviti Isusa u ovakvom ambijentu otvara sva srca, podiže pogled nebu i priprema duh za rođenje Spasitelja" – rekla je jedna od prisutnih župljanka. Djeca su svojom crkvom prenijela Betlehemsko svjetlo na kojem su svoje svjetiljke upalili i mještani. Uz blagoslov župnika vlč. Marinka Prsteca na kraju koncerta svi su nazočni čestitali djeci i zborašima na predivnoj duhovnoj večeri koja je završila zajedničkim agapeom na župnom dvoru.