Adventski koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije

Adventski koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije

U predvečerje druge nedjelje Došašća, 3. prosinca 2011. godine, Zbor mladih Varaždinske biskupije održao je u Koprivnici adventski koncert.

Koncertu je prethodila svečana Sveta misa koju je, u prepunoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, predvodio predstojnik Ureda za pastoral mladih vlč. Damjan Koren u suslavlju s župnim vikarom župe domaćina fra Krunoslavom Albertom. Liturgijsko pjevanje na misi predvodio je Zbor mladih Varaždinske biskupije. Zborom je pod misnim slavljem i na koncertu ravnao Ivan Malbašić, uz orguljsku pratnju Višeslava Jaklina, stalnog suradnika Zbora.

Program koncerta bio je sastavljen od hrvatskih pučkih adventskih pjesama, onih najpoznatijih i uvijek rado slušanih, ali i onih koje su danas gotovo potpuno zaboravljene, unatoč visokoj umjetničkoj vrijednosti. Sakupljanjem i izvođenjem tih pjesama, ZMVB se uključuje u očuvanje bogate kulturne baštine našeg naroda.

Zbor je na koncertu izveo devet hrvatskih adventskih pjesama, a u izvedbi zadnje „Raduj se grade Nazaret" su im se pridružili posjetitelji koncerta te su tako u zajedništvu podijelili radost iščekivanja dolaska našeg Spasitelja. Druženje je završeno uz pjesmu i ples u župnoj dvorani.