Varaždinska biskupija ovog je vikenda postala bogatija za 32 animatora!

Varaždinska biskupija ovog je vikenda postala bogatija za 32 animatora!
ĆUNSKI, 16.-23.7.2022. Proteklog tjedna održana je opća specijalizacija 15. generacije animatora mladih Varaždinske biskupije.

Ovogodišnja specijalizacija animatora održala se od 16. srpnja do 23. srpnja 2022. godine u kući za duhovne obnove "Betanija" u Ćunskom na otoku Lošinju u zajedništvu s mladima iz Bjelovarsko-križevačke biskupije. U programu je sudjelovo 48 sudionika iz Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije koji su završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora u trajanju od 5 vikend susreta. Formaciju su vodili Iva Vrabac suradnica ureda HBK-a za mlade, sestra salezijanka Maja Dolenec, Matea Tokić voditeljica formacije animatora Bjelovarsko-križevačke biskupije, Manda Zrno, Lea Miloš voditeljica formacije animatora Varaždinske biskupije te instruktorice Tena Vinceković i Judita Havaić. Mlade animatore kroz tjedan specijalizacije duhovno je vodio vlč. Zoran Grgić, povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije.
 
Tijekom sedam dana polaznici su kroz interaktivne i predavačke radionice, igre, ples, banseve, glumu i druženje učili o načinima na koje mogu animirati mlade na svojoj župi ili u projektima na razini biskupija. Imali su priliku upoznati se s oblicima rada s mladima i načinom djelovanja animatora u svojim biskupijama. Također stjecali su znanja o načinu organizacije, timskom radu te radu s različitim dobnim skupinama. Svakog dana imali su priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom te svakodnevna euharistijska slavlja. Na završetku misnog slavlja zadnjeg dana specijalizacije polaznicima su dodijeljeni certifikati Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije kojima su službeno postali animatori na raspolaganju svojim župama i biskupiji.
 
Varaždinska biskupija bogatija je za 32 nova animatora:
Mihaela Beličić
Ivan Marjanović
Petar Havaić
Ivan Havaić
Sara Rešetar
Sara Ladušić-Hanzir
Anamarija Barberic
Leo Čvrk
Gabrijela Majstorović
Damjan Domanovac
Jakov Koštarić
Damjan Koštarić
Marta Jembrek
Lea Treščec
Lorena Vertuš
Ema Ptiček
Petra Filipović
Klara Đurišević
Gabrijela Franjić
Lana Maček
Lucija Rocek
Maja Mavrek
Klara Miklošić
Đuro Bušić
Ema Tuba
Klara Jambreušić
Mateo Milošević
Antonijo Mikulić
Nera Tomrlin
Lovro Rasinec
Leona Banjac
Lorena Šanjek
 
Našim dragim animatorima od srca čestitamo na novoj ulozi te im želimo obilje Božjeg blagoslova i sreće u novom radu!
 
"Hrabro samo, dragi moji, odmarat ćemo se u raju" sv. Ivan don Bosco


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika