U Martijancu održan susret mladih ludbreškog dekanata

U Martijancu održan susret mladih ludbreškog dekanataMARTIJANEC, 24.10.2015. Protekle subote mladi ludbreškog dekanata okupili su se na dekanatski susret u župi sv. Martina biskupa u Martijancu.
Okupilo se dvadesetak mladih iz  većine župa ludbreškog dekanata koji su molili krunicu u sklopu listopadskih pobožnosti te bili na misi koju je predvodio domaći župnik i dekan, vlč. Ivan Košutić. Pjevanje na misi animirao je Zbor mladih župe Martijanec.

Nakon mise na čijem kraju nam je vlč. Košutić poželio da provedemo lijepu večer s Isusom, otišli smo u našu župnu dvoranu. Tamo smo čuli neke važne obavijesti za dekanat i biskupiju, i termine nadolazećih duhovnih susreta i događanja kroz ovu školsku i akademsku godinu. Također smo imali priliku čuti svjedočanstvo dvoje mladih, Dominika Klemenčića i Vesne Cesar, koji su govorili o svome životu, tko je za njih Bog, te kako žive predbračnu čistoću. Bilo ih je predivno gledati i slušati, prepoznati možda i sebe u nekim problemima, pitanjima koja su i njih morila, te si na kraju posvijestiti da Bog jest ljubav, trener, onaj koji nam uvijek želi dobro, koji nas toliko voli da nas pusti kada želimo napraviti glupost, a mi onda Njega smatramo krivim unatoč upozorenjima koja nam je On davao. Dominika i Vesnu slušali smo otvorenih očiju i ušiju, jer doista je dragocjeno kada ti netko iznese svoj život i svjedoči o djelovanju Boga u njemu. Zahvalni smo za ovu predivnu subotu koju smo odlučili iskoristiti za svoje duhovno obogaćivanje.

Nakon molitvenog djela, druženje se dalje nastavilo uz razgovor, pjesmu, smijeh, igre, slastice i sokove dugo u noć. 
Draženka Detelj