Treći pripremni susret mladih Ludbreškog dekanata

Treći pripremni susret mladih Ludbreškog dekanata

DSCN6822Uoči 7. nedjelje kroz godinu, 22. veljače, mladi Ludbreškog dekanata okupili su se u crkvi sv. Franje Asiškog na Velikom Bukovcu gdje su se pripremali za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku.

Domaćin, vlč. Stjepan Berljak, predvodio je misno slavlje, a u propovijedi je pozvao mlade da se u molitvama prisjete onih koji su daleko od pravoga puta. Izdvojeni od buke današnjeg svijeta, samo s tihim zvukovima gitare, promišljalo se pred Presvetim o ljubavi pretočenoj u žrtvu križa, a darovanoj u otajstvu Euharistije. Gospodin daje primjere kako se i u mladenačkoj dobi može živjeti herojski i na svet način, otvorena i čista srca pa su tako mladi, razmišljajući o svetom Dominiku Saviu, blaženom Ivanu Merzu, svetoj Tereziji od Djeteta Isusa i Carlu Acutisu, mogli još bolje upoznati Boga - savršenu Ljubav, koja se potvrdila i proslavila križem.

Nakon ovako BOGatog ZA-JEDN(O)ištva okupljeni su zajedno u klanjanju izmolili molitvu svete Terezije od Djeteta Isusa: „ O, Isuse, moja ljubavi, evo moje zvanje! Napokon sam našla svoj poziv! Moj je poziv ljubav! Jest, našla sam svoje mjesto u krilu Crkve! A ovo mjesto, Bože moj, dao si mi Ti. U srcu Crkve, moje majke, bit ću ljubav! Tako ću biti sve! Ovako će se ispuniti moj san. (...) Ali, kako da posvjedočim svoju ljubav, jer se ljubav dokazuje djelima?

Malo će dijete sipati latice cvijeća, njihovim će mirisom namirisati Božje prijestolje; pjevat će svojim zvonkim glasom pjesmu ljubavi! Sipati latice cvijeća znači: ne dopustiti da mi izmakne ni najmanja žrtvica, nikoji pogled, ni jedna riječ. Hoću iskoristiti i najmanja djela, činiti ih iz ljubavi. Hoću trpjeti iz ljubavi, radovati se iz ljubavi. Evo, tako ću sipati latice cvijeća! Neće mi doći pod ruku ni jedan cvijet, a da ga ne orunim za Tebe. Zatim ću pjevati. Pjevat ću uvijek, makar brala ruže usred trnja. Moje će pjevanje biti zvučnije, što će bodljike biti dulje i oštrije.“

Bio je ovo treći po redu dekanatski susret mladih kao priprema za nadolazeći SHKM, a sljedeći će biti  krajem ožujka u Ludbregu.

 

Mladi ludbreškog dekanata

 

fotografije: Bruno Herceg