Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

ljubescica-susret-mladih_3_thumbU subotu 1. svibnja 2010. godine u župi Ljubešćica je održan posljednji dekanatski susret prije polaska na susret Hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u Zadru.

Susret je održan pod geslom „Ljubav - novi Savez - novi Put“. Okupilo se 30 –tak mladih iz dekanata. Razmišljali smo o našim putovima koji nas vode, o ljubavi koja je često samo iz koristoljublja,  a nije više ona prava prijateljska ljubav . Često zaboravljamo na Isusovu zapovijed ljubavi «Ljubite jedni druge kao što sam Ja vas ljubio».

Ovaj susret bio je četvrti u nizu dekanatskih susreta kojima smo se spremali za SHKM. Prvi susret održan je u Varaždinskim Toplicama 23. siječnja 2010. Geslo toga susreta bilo je „Ne boj se! Ja sam, Gospodin, Bog tvoj!“.  Razmišljali smo o tome kako nam često puta nedostaje hrabrosti odvažiti se krenuti u svijet s Gospodinom. Zato Gospodin progovara „Ne boj se!“, i daje ljudima sigurnost koja samo od Boga dolazi.  Bilo je prisutno 50-tak mladih.

Slijedeći susret bio je u župi Mađarevo 27. veljače 2010. Geslo je bilo „Putem križa do potpune radosti“. Mladi iz župa našega dekanata pripremili su razmišljanja za svaku postaju križnog puta. Tu smo se spomenuli Kristove muke, te samo ga slavili dostojnim hodom postajama oko župne crkve.  Svaki od ovih susreta završen je slavljenjem svete mise.

Treći susret razlikovao se od svih. Održao se u župi Kneginec 16. travnja 2010. Bilo je to večernje klanjanje pred Presvetim uz pjesmu i  osobno razmišljanje o nama, našim grijesima i želji da pođemo za Kristom i da se odreknemo svih navika poput Marije Magdalene.

Nakon svakog susreta slijedilo je druženje u vjeronaučnim dvoranama i bolje upoznavanje mladih iz dekanata.

Valentina Filipašić