Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

Na Uskrsni ponedjeljak, 9. travnja 2012. godine održan je susret mladih Varaždinsko-topličkog dekanata, u svrhu priprema za SHKM u Sisku ove godine.

Domaćini ovog susreta na kojem se okupilo pedesetak mladih iz nekoliko župa dekanata, ovaj put su bili mladi iz župe sv. Martina, Varaždinske Toplice. Na susret su se većinom odazvali mladi koji namjeravaju sudjelovati na SHKM u Sisku.

Nakon pozdrava domaćeg župnika, ujedno i povjerenika za mlade Varaždinsko-topličkog dekanata, vlč. Stjepana Mostečaka te kratkog predstavljanja mladih i međusobnog upoznavanja, prigodnu je katehezu s temom „Šimune Ivanov, ljubiš li me?" (Iv 21, 15-19), vodio vjeroučitelj Goran Bunčić, uz pomoć i sudjelovanje animatorice Dunje Mihalić. Mladi su na zanimljiv način kroz razmišljanje o osnovama prijateljstva i ljubavi u svakidašnjem životu te uz tekst iz Svetog Pisma o Petrovu zatajenju iznijeli osobna iskustva uspona i padova, udaljavanja i približavanja Bogu te odgovorili na pitanja koliko zapravo poznaju Isusa i koliko se u njega uzdaju.

Vrhunac susreta bila je Euharistija u župnoj crkvi za koju su se pripremili nakon kateheze, a predvoditelj, vlč. Mostečak ih je u prigodnoj propovijedi potaknuo kako bi i oni po primjeru sv. Petra ojačanog snagom Duha Svetoga postali svjedoci nepokolebljive osobne vjere u Krista Spasitelja, priznali ga i prihvatili kao Boga, u njega se zaljubili i njemu predali te za njega svjedočili i tako Isusu uzvratili ljubav za ljubav.

Nakon Euharistije, koja je bila prožeta radosnom pjesmom, mladi su se zadržali u druženju u prostorijama vjeronaučne dvorane na domjenku koji je za tu prigodu pripremila župna zajednica.