Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

Susret mladih vjernika Varaždinsko-topličkog dekanata

U nedjelju 22. siječnja 2012. u župi Oštrice održan je susret mladih Varaždinsko-topličkog dekanata.

Domaćin prvog od triju predviđenih susreta mladih Varaždinsko - topličkog dekanata, u svrhu priprema za SHKM u Sisku ove godine, bila je zajednica mladih župe sv. Fabijana i Sebastijana u Oštricama. Na susretu u župnoj crkvi u Oštricama okupilo se dvadesetak mladih vjernika iz nekoliko župa dekanata.

Nakon pozdrava dekanatskog povjerenika za mlade vlč. Stjepana Mostečaka i domaćeg župnika vlč. Ivice Horvata i predstavljanja pojedinih župnih zajednica mladih te međusobnog upoznavanja, u prigodnoj katehezi s temom „Tko je najveći" (Lk 22, 24-27), mladi su razmišljali o značenju služenja, otkrivali smisao služenja te prepoznali Isusa kao onoga koji je došao služiti, a ne vladati.

Katehezu je uz povjerenika za mlade vodio vjeroučitelj Goran i dekanatska animatorica Dunja, a na koncu su mladi iz Oštrica, nakon upoznavanja sa simbolikom „sisačke uljanice" upalili svjetlo na uljanici te dobili zadatak da na jednoj prigodnoj sličici s drevnom sisačkom uljanicom napišu svoje odluke, dok će od druge naapraviti pozivnicu za mlade iz svoje župe za buduće župne ili slijedeći dekanatski susret koji je planiran u ožujku.

Nakon kateheze mladi su se zadržali u pjesmi i druženju u prostorijama vjeronaučne dvorane na domjenku koji su za tu prigodu pripremili mladi iz župe Oštrice zajedno sa svojim župnikom.