Susret mladih vjernika Koprivničkog dekanata

Susret mladih vjernika Koprivničkog dekanata

U predvečerje subote 18. veljače u župi sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici održan je dekanatski susret u sklopu pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Sisku 5. i 6. svibnja 2012.

Susret je započeo Svetom misom koju su predvodili dekanatski povjerenici za mlade fra Krunoslav Albert, kapelan župe sv. Antuna Padovanskog i đakon Miljenko Flajs, a svojim sviranjem i pjevanjem animirali su mladi župnog zbora Malo stado. Nakon nje je uslijedio susret u dvorani.

Tema susreta bila je "U svjetlosti hodimo" (1Iv 1, 7). Uvodno predavanje održala je framašica Karla Češnjaj, nakon čega je uslijedio rad po skupinama. Nakon plenuma na kojima smo razmijenili mišljenja, dojmove i zaključke iz rada u skupinama, predstavljena je ideja o Putu svjetiljke. Naša dekanatska animatorica Mateja Potroško opisala je kako će uljanica koja je simbol susreta u Sisku tijekom sljedeća dva mjeseca putovati po župama našeg dekanata. Ideja je da se svake subote susretnu mladi iz župa prilikom primopredaje uljanice. Napravljen je precizan raspored termina u kojima će uljanica putovati župama dekanata i predstavljen svima okupljenima.

Ovom je prilikom u zajedničkoj molitvi, pjesmi i razgovoru ponovo iskazana želja za što boljim povezivanjem mladih unutar dekanata i sada kad teku pripreme za Sisak, ali i nakon tog susreta.


Ivana Biluš