Susret mladih vjernika Gornjovaraždinskog dekanata

Susret mladih vjernika Gornjovaraždinskog dekanata

U nedjelju, 15. siječnja 2012.u Ivancu je održan prvi susret mladih vjernika Gornjovaraždinskog dekanata u sklopu priprema za SHKM u Sisku.

Susret je započeo Svetom misom u 18.00 sati. Na početku euharistijskog slavlja mladima je dobrodošlicu izrekao župnik vlč. Zoran Gložinić, predstavnik mladih župe Ivanec. U propovijedi je dekanatski povjerenik za mlade vlč. Ivica Cujzek govorio o zadaći koju smo svi mi vjernici dobili po krštenju - da djelima ljubavi svjedočimo pripadnost Isusu, da borbom za mir i istinu dokazujemo da je on naš Učitelj te da praštanjam i milosrđem budemo slični Njemu. Također je istaknuo važnost nasljedovanja poniznog Krista: "Velik je onaj tko svojim osjećajima, mislima i djelima živi za drugoga. Jedina prava veličina čovjeka trebala bi biti u tome koliko je Bog u njemu prisutan; sve ostalo je nebitno."

Nakon Svete mise mladi su aktivno sudjelovali u radionicama koje je osmislila i vodila s. Damjana Barbarić uz pomoć animatorica. Mladi su zajedno promišljali o temi: "Tko je najveći?" (Lk 22, 24-27) Razgovarali su o poniznosti, skromnosti, služenju, o smislu služenja, o Isusu koji je došao služiti. Nakon scenskog prikaza "Ljubav ili strah", uslijedila je rasprava, glasovanje skupina (za ljubav ili za strah) i iznošenje argumenata. Mladi su predstavili rezultate svoga rada i zaključili da se u životu treba boriti protiv straha, odnosno svakodnevno živjeti u ljubavi prema Bogu i čovjeku. S. Damjana upoznala je sudionike susreta s drevnom sisačkom uljanicom koja je simbol ovogodišnjeg SHKM-a u Sisku. Pjevanje na susretu animirali su mladi iz župe Margečan.

Susret u Ivancu bio je vrlo radostan i plodonosan. To je bila večer pjesme, molitve i zajedništva.

 

N.M., S.B. i I.C.