Susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

Susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

Prvi susret priprema mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku, na razini Gornjomeđimurkog dekanata održan je u subotu, 10.12. 2011., u župi Svetog Marka u Selnici.

Susret se sastojao od tri djela: kateheza, Sveta misa i kratko druženje uz okrjepu.

Kateheza susreta je bila: Svjetlo svjetli u tami i tama je ne obuze (Iv 1,4-5). Na početku susreta vlč. Josp Đurin, dekanatski povjerenik za mlade, upalio je repliku starokršćanske svjetiljke iz 4. st., koju je biskup dodijelio svakome dekanatu, koja obilježava sve pripreme i događaje oko predstojećeg nam SHKM-a te je pozdravio mlade vjernike i izložio im plan i smisao susreta priprema za SHKM u Sisku. Kateheza susreta je izvedena uz aktivno sudjelovanje mladih, a sam odjek kateheze bio je „najglasniji" kod Svete mise u molitvi vjernika koje su mladi sami sastavili.

Mladi poručuju: "Da bi mogli biti svijetlo, trebamo gorjeti, a da bi gorjeli nije da dovoljno imati svjetiljku i stijen nego je potrebno u nju nalijati ulje. Koliko ulja ima u svjetiljci toliko će ona gorjeti i davati nam svjetlo. Mi smo pozvani biti svjetlo svijeta i nije dovoljno imati svjetiljku i stijen – biti čovjek kršćanin nego je potrebno ulje – vjera i poznavanje s Bogom."

Zahvaljujemo se domaćinima na gostoljubivosti i najavljujemo slijedeći susret 28.1.2012. u župi svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri.