Susret mladih vjernika Donjovaraždinskog dekanata

Susret mladih vjernika Donjovaraždinskog dekanata

U subotu 21. travnja 2012. u župi sv. Josipa na Banfici u Varaždinu održan je susret mladih vjernika Donjovaraždinskog dekanata.

Susret je započeo Svetom misom koju je predvodio duhovnik sestara uršulinki prečasni Franjo Biškup koji je mladima u propovjedi približio najveću zapovijed – zapovijed ljubavi. Rekao je kako ljubavi nema ako ne molimo, a ako molimo i imamo ljubavi tek onda u svjetlosti hodimo. Nakon mise slijedilo je meditativno klanjanje na temu „Šimune Ivanov, ljubiš li me?" koje je također predvodio prečasni Biškup i tako mlade i duhovno pripremio za vrhunac njihove pripreme – za sam SHKM u Sisku. Nakon klanjanja slijedilo je nekoliko tehničkih obavijesti o putovanju na susret i samom susretu. Te obavijesti mladi će moći pročitati i na našoj stranici kroz nekoliko dana.

Susretu se odazvalo 50-ak mladih iz raznih župa u Donjovaraždinskog dekanata. Kao šećer na kraju, mladi župe sv. Josipa su prisutne pozvali u župnu dvoranu gdje su se okrijepili slasnim kolačima i pićem te se zabavili pjesmom kojoj su se svi pridružili!