Susret mladih vjernika Bednjanskog dekanata

Susret mladih vjernika Bednjanskog dekanata

U subotu 18.02.2012. u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju susrelo se tridesetak mladih Bednjanskog dekanata u sklopu priprema za SHKM u Sisku.

Susret je započeo Svetom misom koju predvodio p. Josip Krčmar OCist, župnik u Gornjem Jesenju. On je u propovijedi protumačio geslo susreta „U svjetlosti hodimo" kao i logo susreta simboliku starokršćanske uljanice. Mlade je pozvao da nasljeduju Isusa, koji je svjetlost svijeta: nasljedujući Isusa, hodit ćemo u svjetlosti i nećemo se morati ničega bojati.

Duhovni program nakon Svete mise nastavljen je euharistijskim klanjanjem. Majci Božjoj je svaki pojedinac u tišini i sabranosti uputio svoje molitve, prošnje i zahvale.

Poslije klanjanja mladima se obratio vjeroučitelj Davor Hojski koji je predstavio program susreta u Sisku. Mlade iz našeg dekanata je pozvao da svojim ponašanjem svjedoče svoju katoličku vjeru.

Nakon pobožnosti u prohladnoj crkvi, svima je dobro došlo druženju u župnoj kući uz topli čaj i kolače. Prije polaska kućama, neki su priznali da su iznenađeni kako je visoko župna crkva u Gornjem Jesenju – 450 metara nadmorske visine s prekrasnim pogledom na sve strane svijeta.

Sljedeći susret mladih iz našeg dekanata i priprava za Susret HKM u Sisku bit će u ožujku u Lepoglavi. Dobrodošli!

Monika Galović