Susret mladih Gornjovaraždinskog dekanata

Susret mladih Gornjovaraždinskog dekanata

Mladi vjernici gornjovaraždinskog dekanata susreli su se u nedjelju 3. prosinca u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu na svom prvom dekanatskom susretu u ovoj školskoj godini.

Tema susreta bila je „Iščekivanje“, budući da je počelo vrijeme Došašća, vrijeme iščekivanja rođenja Isusa - Spasitelja svijeta.

Mladi su kroz odlomak iz Matejevog evanđelja o Ivanu Krstitelju (Mt 11,2-6), koji je prepoznao trenutak spasenja, posvetili svoje vrijeme traženju i prepoznavanju Isusa.

Ivan je neprestano pozivao na obraćenje i potrebu dobre pripreme za Isusov dolazak, pa su mladi slijedeći njegov primjer pokušali dati odgovor sebi samima kako oni prepoznaju da je Isus taj koji ima odgovore za svakoga od nas. Nakon meditacije i razmišljanja mladi su se podijelili u grupe po župama i u kreativnim radionicama se slikovito izrazili o svojim odgovorima i razmišljanjima izrađujući adventski kalendar. Nakon predstavljanja radova svim sudionicima susreta, uslijedila je zajednička sveta misa mladih i vjernika iz župe u crkvi sv. Marije Magdalene koju je predvodio domaći župnik vlč. Stjepan Šoštarić, uz glazbenu pratnju mladih iz župe Petrijanec. Susret je završio kratkim druženjem u župnom dvoru.

Sunčana i Slađana Benkus