Susret mladih Donjovaraždinskog dekanata u Trnovcu

Susret mladih Donjovaraždinskog dekanata u Trnovcu

U subotu 19. veljače 2011. u župi Majke Božje Snježne u Trnovcu održan je susret mladih Donjovaraždinskog dekanata.

Geslo prvog ovogodišnjeg dekanatskog susreta mladih Donjovaraždinskog dekanata bilo je "Nahrani ih kruhom nebeskim". Čitav program osmislili su mladi animatori Donjovaraždinskog dekanata i izveli uz pomoć animatora Varaždinske biskupije: Marko, Ana-Marija, Diana, Biba, Anto, Dunja i Mateja. Kao što i samo geslo govori, tema susreta je bila Euharistija.

Susret je započeo molitvom i pjesmom u crkvi. Nakon toga mladi su u sebi i skupinama razgovarali i razmišljali o njihovom odnosu i sudjelovanju na svetoj misi, ali i sadržaju i smislu dijelova mise.

Nakon radionice mladi su u zajedništvu sa župnikom i vlč. Damjanom Korenom, povjerenikom za mlade naše biskupije te dvojicom đakona slavili svetu misu. Na toj je misi svaka skupina imala neku ulogu na misi: ministriranje, prinos darova, molitva vjernika, čitanja, zahvala poslije pričesti. Pjevanje na misi je predvodio zbor mladih Adonai iz župe sv. Josipa iz Varaždina (Banfica).

Nakon mise slijedio je zabavni program: ples, pjesma, igra... uz fine kolače koje su ispekli mladi župe domaćina. Mladi su se s radošću i oduševljenjem razišli kućama priželjkivajući sljedeći dekanatski susret.

Marko Domiter