Susret mladih Donjovaraždinskog dekanata

Susret mladih Donjovaraždinskog dekanata

U četvrtak 25. kolovoza u župi sv. Elizabete u Jalžabetu održan je dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata.

Susret je organizirao vlč. Josip Vidović kao nagradu za uspješnu suradnju u pripremi, kao i za sam odlazak na najveći događaj ove godine, a to je bio dolazak pape u našu domovinu. Na susret je došlo oko 70-ak mladih i nekoliko svećenika.

Susret je započeo Svetom misom koju je predvodio vlč. Vidović koji je u propovijedi mlade potaknuo na budnost na koju su pozvani svi kršćani – Kristovi učenici bez obzira bili mladi ili stari, te da budnošću i danas svjedoče da slijede Učitelja iz Nazareta koji vrijedi više nego prolaznost ovoga svijeta u kojem živimo i koji toliko toga nudi te nas po svaku cijenu želi odvratiti od Krista.

Nakon mise slijedilo je polusatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio vlč. Ivica Cujzek koji je svim mladima podijelio mladomisnički blagoslov.

Nakon klanjanja glumačka družina mladih župe Kneginec ViTa pod vodstvom prof. Nadice Kolarić Levatić izvela je predstavu „Što je Zid" kojom su kroz nekoliko različitih životnih situacija prikazali probleme mladih današnjice, kao npr. odbačenost iz društva onih koji radi učenja i činjenja dobrih djela izostavljaju svakodnevno ispijanje pića u kafiću s društvom i zanemarivanje majčinskih obaveza prema djeci zbog puno obaveza prema poslu.

Susret je završen s druženjem u dvorištu župnog dvora uz jelo i piće za te ples uz živu glazbu.

Tomislav Herceg