Susret mladih Donjomeđimurskog dekanata

Susret mladih Donjomeđimurskog dekanata

Prvi ovogodišnji dekanatski susret mladih vjernika Donjomeđimurskog dekanata održan je u Draškovcu 28. travnja 2007. s početkom u 18 sati. U župnoj se crkvi sv. Roka okupilo pedesetak mladih koji su odvojili sat vremena za druženje s Bogom preko meditacije, pjesme i mise. Kako je susret održan u predvečerje Nedjelje Dobroga Pastira, to je bila i tema samog susreta naslovljenog "Ja sam vrata ovcama." Misu je predvodio domaći župnik vlč. Mato Vonić, a meditaciju i misu je glazbeno pratio domaći zbor mladih. Nakon mise je slijedilo druženje u Društvenom domu.

 

Ovo je 18. po redu susret mladih vjernika Donjomeđimurskog dekanata, ali i prvi koji su organizirali mladi animatori i na taj način obistinili Poruku mladih Leea Kwang Sua:

“NEMOJTE REĆI DA NAS JE MALO, NEMOJTE REĆI DA JE ZADATAK PREVELIK ZA NAS. MISLITE LI MOŽDA DA DVA ILI TRI OBLAKA NEGDJE NA NEBU U LJETNO DOBA NE ZNAČE NIŠTA? ZA JEDAN ČAS SE RAŠIRE SVUDA, BLJESNU MUNJE, ZATUTNJE GROMOVI I PADNE KIŠA SVUDA NAOKOLO. NEMOJTE REĆI DA NAS JE MALO: KAŽITE SAMO DA NAS IMA.”