Susret mladih Čakovečkog dekanata

Susret mladih Čakovečkog dekanata

U subotu 23. veljača 2013. u Belici je održan susret mladih Čakovečkog dekanata uz pjesmu, molitvu i druženje.

Na početku susreta pozdravio nas je domaći župnik vlč. Stjepan Šoštarić koji je animirao pjevanje i molitvu. Kratki nagovor koji nam je održao bio je u sklopu korizmenoga vremena koji smo započeli te je izdvojio tri bitna elementa korizmenoga hoda, a to je molitva, post i milostinja (djela ljubavi). Vlč. Stjepan protumačio je svaki pojam kratko i jasno da svaki mladić ili djevojka može shvatiti i prihvatiti korizmeni put obraćenja i pokore da bi se dostojno pripremio na Uskrs.

Vlč. Damir Slamek prikazao je mladima dvije prezentacije koje govore o našem gledanju na druge ljude. Mi gledamo ljude i ocjenjujemo ih po vanjštini po onome što imaju, kako izgledaju, a ne po onome što jesu... Svaki pravi kršćanin ne smije gledati na ljude tjelesnim očima, nego očima srca, a to znači da na svakom čovjeku kao Božjem stvorenju ima plemenitosti, dobrote i ljudskosti... Bog nas gleda u dubinu našega srca, zna kakvo je naše srce i zato ne osuđuje čovjeka, nego grijeh koji čini. Zato sa psalmistom trebamo sad posebno u korizmi moliti: „Čisto srce stvori mi Bože i duh postojan obnovi u meni..."

Na susretu je bio i povjerenik za mlade naše Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec koji je mlade obavijestio o križnom putu koji će se ove godine održati na relaciji Reka-Koprivnica-Močile!

Veselimo se novim susretima i novim druženjima.