Prvi susret voditelja pripremnih susreta za SHKM 2012.

Prvi susret voditelja pripremnih susreta za SHKM 2012.

U subotu 26. studenog 2011. u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM u nebo održan je prvi susret voditelja pripremnih dekanatskih susreta za mlade za predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Sisku 2012. godine.

Kao i za sve nacionalne susrete do sada, mladi biskupija naše Domovine će se putem kateheza i dekanatskih susreta pripremati za sedmi po redu SHKM koji se održati 5. svibnja 2012. Mons. Mrzljak imenovao je posebne skupine, koje čine dekanatski povjerenik za mlade te po jedan vjeroučitelj i dekanatski animator koji će, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Varaždinske biskupije, organizirati i koordinirati aktivnosti mladih po dekanatima.

U propovijedi je mons. Mrzljak podsjetio kako je Isus govorio učenicima da su svjetlo svijeta, što nam poručuje i danas. Crkva se toga posebno želi prisjetiti paleći prvu svijeću na početku Došašća, pokazujući time kako svjetlo u životu vjernika treba neprestano rasti. To svjetlo je svaki kršćanin primio na svojem krštenju i pozvan je čuvati ga i nositi kroz svoj svakodnevni kršćanski život. Biskup je upozorio kako uvijek postoji opasnost da se to svjetlo ugasi, no ono se može ponovno upaliti i još više zasvijetliti, a za to je potrebno biti u Božjoj blizini. Stoga smo svi pozvani neprestano nastojati održavati svjetlo u našem životu.

Na misi su prisegu uoči đakonskoga ređenja položili petorica đakona od kojih će jedan biti zaređen za prvog stalnog đakona Varaždinske biskupije.

Na kraju Euharistije, mons. Mrzljak je upalio prvu adventsku svijeću čime je započeta nova liturgijska godina te je predstavnicima dekanata uručio replike starokršćanske svjetiljke iz 4. stoljeća koja je simbol predstojećeg nam SHKM-a u Sisku.

Liturgijsko pjevanje je animirao Zbor mladih Varaždinske biskupije pod vodstvom Ivana Malbašića.