Proteklog vikenda održan je dekanatski susret mladih koprivničkog dekanata

Proteklog vikenda održan je dekanatski susret mladih koprivničkog dekanata
KOPRIVNICA, 11.11.2017. U subotu, 11. studenoga, u pastoralnom centru sv. Leopolda Bogana Mandića u Koprivnici održan je prvi susret mladih koprivničkog dekanata pod naslovom „3, 2... kao jedan!“. Susret je vodila Brigita Gojak, studentica 5. godine Filozofsko-teološkog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, animatorica instruktorica Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i Ureda za mlade HBK.
Nakon uvodnih pozdrava domaćeg župnika, vlč. Dominika Vukalovića i povjerenika za mlade koprivničkog dekanata, vlč. Nikole Bukovčana, susret je započeo molitvom.

Pročitavši evanđeoski ulomak Mt 18, 19-20, Brigita je najprije objasnila naslov susreta, pozvavši se na Isusovo: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana radi mene, tu sam ja među njima“ (r. 20). Objasnila je kako je to susret, mjesto gdje susrećemo jedni druge i da je prvi, da je početak. Nakon toga, definirala je zajednicu kao ukupnost jedinki povezanih u cjelinu, u kompaktnu skupinu, odnosno skupinu pojedinaca povezanih interesima, pravilima ili običajima koje svi prihvaćaju.

Istaknuvši kako smo svi različiti, ali da imamo nešto zajedničko, uputila je na poantu zajednice te istaknula zajednicu kao ono što okuplja ljude, kao mjesto učenja i kao mjesto razmjene iskustava. Zajednica je važna jer je ona krug ljudi u kojima je svatko od nas siguran. Zajedno smo jači. A među ljudima koje poznajemo i djelujući u zajednici, možemo otkriti svoj poziv i životno poslanje.

Kako se radilo o susretu mladih, Brigita je rekla kako smo mi mladi protagonisti društva, pokretači društvene, ali i crkvene zajednice. Svatko od nas posjeduje jedinstvene talente koje može i treba ugraditi u zajednicu kako bi ona rasla i napredovala.

Uslijedio je grupni rad u kojem su se mladi međusobno upoznali te razgovarali o svojim talentima, što ih zanima, čime se bave i u čemu su dobri te kako svojim talentima mogu pridonijeti svojoj župnoj zajednici. Svoja imena i talente ispisali su na ciglice od kojih je na kraju susreta sagrađen „zid“.

Nakon završne molitve, susret je završio kratkim neformalnim druženjem.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika