Proteklog vikenda održan je 1. krizmanički katolički malonogometni turnir naše biskupije!

Proteklog vikenda održan je 1. krizmanički katolički malonogometni turnir naše biskupije!
MOLVE, 26.2.2022. Protekle subote održan je 1. katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije za krizmanike u Molvama pod geslom „Hvalite ga igrom!“.

Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih, pozdravio okupljene ekipe, njihove župnike, župne vikare i voditelje ekipa te uz kratku katehezu predvodio molitvu. Po završenoj molitvi, Marta Kranjčec, tajnica Ureda za pastoral mladih i voditeljica katoličkih turnira, pozdravila je sve prisutne te iznijela opće informacije vezane uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 11 ekipa iz sljedećih župa: „Ivanovci“ iz župe Ivanec, „Trojaki“ iz župe Ludbreg, „Sv. Marija Magdalena“ iz župe Kneginec, „Arkanđeli” iz župe Sračinec, „Kučanci” iz župe Kućan Marof, „Priločanci“ iz župe Prelog, „Marijini“ iz župe Belica, „Uznesenje BDM“ iz župe Molve, „Sv. Benedikt“ iz župe Kloštar Podravski, „Lipa“ iz župe Hlebine te „“Sigečanci“ iz župe Sigetec. Turnir su sa sudačke strane popratili Tena Vinceković, Kristian Furjan i Ivan Martinović.
Krizmanici su u pauzama utakmica imali prilike naučiti brojne vještine bacanja frizbija koje im je demonstrirao animator Josip Sarić te obići svetište Majke Božje Molvarske koje im je predstavio domaći župnik, fra Zdravko Tuba.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Sv. Benedikt“ iz župe sv. Benedikta i Žalosne Gospe, Kloštar Podravski, drugo mjesto pripalo je domaćinima, ekipi „Uznesenje BDM“ iz župe Uznesenja BDM, Molve; dok je treće mjesto pripalo ekipi „Arkanđeli“ iz župe sv. Mihaela ark., Sračinec.

Najboljim strijelcima turnira proglašeni su Andrija Paša iz župe Molve te Marin Plantak iz župe Sračinec sa postignutih 5 golova. Najboljim igračem turnira proglašen je Teo Levanić iz župe Sračinec, dok je najboljim vratarem proglašen Antonio Živko iz župe Sigetec. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa iz župe Kloštar Podravski (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Turnir je prošao u prijateljskom ozračju uz visoku kvalitetu igre. Na kraju, turnir je završio zahvalom domaćinima te podjelom priznanja najboljim ekipama i pojedincima koje je uručila Marta Kranjčec u ime Ureda za pastoral mladih te završnim blagoslovom. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na čelu s župnikom fra Zdravkom Tubom na iznimno lijepom gostoprimstvu te svim animatorima na pomoći.

Svi rezultati utakmica, tablice i ukupna statistika s bodovima dostupni su u priloženom PDF dokumentu.

Idući turnir održat će se 30. travnja 2022. s početkom u 8.30 sati u Prelogu te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše ili do 20. travnja prijavite svoju ekipu na mail mladi@biskupija-varazdinska.hr.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika