Protekle subote održan je 1. Krizmanički katolički malonogometni turnir naše biskupije u Ludbregu!

Protekle subote održan je 1. Krizmanički katolički malonogometni turnir naše biskupije u Ludbregu!LUDBREG, 15.2.2020. Protekle subote u Ludbregu je održan 1. katolički malonogometni turnir Varaždinske biskupije za krizmanike.
Turnir je započeo okupljanjem i prijavom ekipa, nakon čega je održan ždrijeb. Zatim je vlč. Rafael Mikec (u službi zamjenika duhovnika krizmaničkih turnira vlč. Karla Kruljca) predvodio molitvu. Nakon njega je Tomislav Sakač (voditelj KMNT VB) pozdravio sve prisutne te iznio opće informacije vezani uz turnir, igru i pravila.

Na turniru je sudjelovalo sveukupno 12 ekipa iz sljedećih župa: „Sv. Marija Magdalena“ Ivanec, „Sv. Vid mučenik” Pitomača, „Sv. Vid mučenik” Vidovec,  „Sv. Luka evanđelist” Kalinovac, „Uznesenje Blažene Djevice Marije“ Budrovac, „Presveto Trojstvo“ Ludbreg, „Sv. Josip“ Novo Virje, „Sv. Marija Magdalena“ Kneginec, „Sv. Petar i Pavao” Mačkovec, „Bl. Alojzije Stepinac” Koprivnica,  „Sv. Mihael arkanđeo” Sračinec i „Uskrsnuće Isusovo” Kućan Marof. Turnir su sa sudačke strane popratili Filip Čanaki i Lino Vuković, koji su svoj posao odradili iznimno korektno te nije bilo žalbi na njihov račun.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Sv. Vid mučenik“ iz Pitomače nakon odigranog produžetka  u finalnoj utakmici protiv ekipe „Sv. Mihael arkanđeo“ iz Sračinca, kojima je na kraju pripalo drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je domaćoj ekipi „Presveto Trojstvo“ iz Ludbrega, dok je na 4. mjestu završila ekipa  „Uskrsnuće Isusovo“ iz Kućan Marofa.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Lucijano Balija iz Pitomače, najboljim igračem turnira Noa Lukačić iz Sračinca, dok je najboljim vratarem proglašen Filip Dumančić iz Pitomače. Nagradu za najbolju „Fair-play“ ekipu osvojila je ekipa iz Kućan Marofa (podsjećamo, nagrada za najbolju Fair-play ekipu dodjeljuje se jednoj od ekipa koja je, osim grupne, odigrala i Knock-out fazu turnira). 

Turnir je prošao u prijateljskom ozračju te se mora naglasiti da su sve ekipe odigrale dobro ovaj turnir. Na kraju, turnir je završio kratkom katehezom i molitvom koju je predvodio vlč. Rafael Mikec te podjelom priznanja najboljim ekipama i pojedincima koje je uručila Marta Kranjčec u ime Ureda za pastoral mladih. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na čelu s župnim vikarom vlč. Mislavom Mikacom na iznimno lijepom gostoprimstvu te svim animatorima na pomoći.

Svi rezultati utakmica, tablice, ukupna statistika, kao i završna tablica s bodovima dostupni su na priloženom PDF dokumentu. Osim toga, na navedenom linku nalazi se i velika fotogalerija (https://drive.google.com/drive/folders/1OykbfH8eqApWeZmUS_gEC9ToHc-tlifE?usp=sharing)

Idući turnir održat će se 18. travnja 2020. s početkom u 8.30 sati u Pitomači te vas ovim putem i pozivamo da dođete pratiti naše nogometaše ili do 15. travnja prijavite svoju ekipu na mail krizmanicki.turniri@gmail.com.
 
Tomislav Sakač,
voditelj KMNT Varaždinske biskupije